Zanimljivo: Najčudniji zakoni na svijetu Zanimljivo: Najčudniji zakoni na svijetu
Web sajt ‘Global Visas’ sačinila je listu od deset najčudnijih zakona u svijetu koje turiste mogu koštati mnogo novca ukoliko ih ne poznaju. Hranjenje... Zanimljivo: Najčudniji zakoni na svijetu

Web sajt ‘Global Visas’ sačinila je listu od deset najčudnijih zakona u svijetu koje turiste mogu koštati mnogo novca ukoliko ih ne poznaju.

Hranjenje golubova 

Ukoliko se nađete na trgu Svetog Marka u Veneciji nemojte hraniti golubove. Naime, odlukom gradskih vlasti, a u cilju smanjenja broja golubova i štete koju prave na istorijskim znamenitostima tog grada, izričito je zabranjeno hranjenje golubova.

Vožnja bez dovoljno goriva 

Na autoputevima u Njemačkoj izričito je zabranjena vožnja motornih vozila ukoliko u rezervoaru nemate dovoljno goriva. Vozači, budite oprezni!

Vožnja u sandalama 

Voziti automobil u sandalama nije preporučljivo, a ukoliko vas španska policija uhvati za volanom u sandalama, bićete krivično gonjeni.

Uriniranje na plažama 

Portugalske vlasti odlučili su da zabrane uriniranje na plažama kako bi ih održali čistim. Kako policija uočava prestupnike u ovom slučaju, ostaje misterija.

Pljuvanje 

Pljuvanje je omraženo u svim svjetskim gradovi. U nekima od njih, poput prijestolnice Katalonije Barseloni, ukoliko vas tamošnja policija opazi da pljujete po ulici, vrlo vjerovatno ćete platiti kaznu.

Nošenje visokih potpetica 

U zaštićenim istorijskim mjestima kao što je grčki Akropolis, izričito je zabranjeno nositi visoke potpetice kako ne bi došlo do oštećenja kamena.

Vožnja automobila sa upaljenim svjetlima 

Zakon u Danskoj nalaže vožnju automobila sa upaljenim svjetlima bez obzira da li je noć ili dan.

Žvakanje žvaka 

Dok neki smatraju da je žvakanje žvaka znak lošeg bontona, u Singapuru su odlučili da krivično gone sve one koje uhvate u žvakanju ukoliko žvaka nije medicinski preporučena.

Gaženje novčanica 

Na Tajlandu se gaženje novčanica sa likom kralja smatra velikom uvredom i kriminalnim činom.

Izvor: b92

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0