Vrijeme je za roštilj Vrijeme je za roštilj
Prvi maj stiže! To znači da ćete i vi da uranite sa porodicom ili prijateljima i odete negdje u prirodu i pripremite roštilj. Kako... Vrijeme je za roštilj

Prvi maj stiže! To znači da ćete i vi da uranite sa porodicom ili prijateljima i odete negdje u prirodu i pripremite roštilj. Kako to učiniti?

Nekoliko listova novina zgužvajte, preko njih poredajte grančice u obliku trougla, a preko njih stavite malo veće grane. Zapalite novine sa svih strana. Kada većina drveta izgori preko vatre sipajte ugalj i mašite komadom kartona kako bi uhvatio žar. Dovoljno je malo uglja koji se može dodati i kasnije. Stavite rešetku i sačekajte nekoliko minuta da odgori, onda je premažite komadom masnog dijela mesa i imate spreman roštilj za meso.

Na roštilju možete da pečete praktično sve. Neke stvari su bolje, a lakše ih je i spremiti. Evo tri vrste mesa sa kojima sigurno nećete pogriješiti: ćevapi koje morate da okrećete neprekidno i pritom posebno vodite računa da ne pregore. Zatim, teleći rašnjići, bacite ih na vatru. a kada se na njima napravi korica okrenite ih.

Pileća krilca su poseban specijalitet. Držite ih u marinadi od ulja i začina po želji nekoliko sati prije nego što ih ispečete.

Kako biste znali koliko da kupite mesa evo vam podatak za poređenje, 200 grama mesa je pljeskavica ili pet ćevapa, Računajte na 300 grama po osobi ako ste gladni, a ako ste cijeli dan napolju, onda može i malo više.

Evo nekoliko savjeta roštilj majstora.

Pored mesa na roštilju ispecite i gljive i tanko isječeno povrće (tikvice, paprike, plavi patlidžan). Meso se soli poslije pečenja, pošto so izvlači tečnost čineći ga suhim. Ako se pojavi vatra, dok pečete meso, ugasite je vodom iz flaše.

Debelo rolovano meso izbjegavajte. Piletina ne smije da bude roze ni na jednom dijelu. Gotovo meso stavljajte u šerpu na čijem dnu je isjeckan luk. Šerpu držite zatvorenu blizu vatre da bude topla.

Kada sve ispečete možete da stavite nekoliko kapi piva preko mesa i na nekoliko minuta vratite šerpu na vatru kako bi meso bilo mekše i ukusnije.

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0