Ljubav je važna za nas Ljubav je važna za nas
Kroz ljubav su nam moguće stvari koje nam inače ne bi bile dostupne. Onaj koji svoje dužnosti obavlja iz ljubavi i s ljubavlju, postići... Ljubav je važna za nas

Kroz ljubav su nam moguće stvari koje nam inače ne bi bile dostupne. Onaj koji svoje dužnosti obavlja iz ljubavi i s ljubavlju, postići će bolje rezultate nego netko tko ih obavlja iz vlastitih interesa, zbog novca ili zato što mora. Osim toga, kad se odlučimo za ljubav umjesto za neku drugu negativnu emociju koja nas spopada, osjećamo mir umjesto tjeskobe, nerviranja i stresa. Zato je ljubav važnija za nas osobno nego za objekte naše ljubavi.

RAZLOZI ZA LJUBAV
Nemaš razloga za ljubav?
Ako misliš da nitko nije vrijedan tvoje ljubavi, onda znaj da voljeti trebaš za svoje dobro, a ne za tuđe.

Zdravlje – voli jer te ljubav čini otpornijim na bolesti. Većina bolesti je uzrokovana psihosomatskim faktorima. Kad smo obuzeti bilo kojom suprotnošću ljubavi u našem tijelu se stvaraju energetske blokade koje uzrokuju pad imuniteta kao i mnoge druge poremećaje uključujući i karcinom. Ako umjesto mržnje, osvetoljubivosti ili bilo koje druge negativne emocije osjećamo ljubav prema nekome, onda se energetske blokade otklanjaju, pa je cirkulacija kisika, krvi i ostalih tekućina nesmetana, što donosi zdravlje.

Ljepota – ljubav nas čini ljepšima. Osoba koja voli sjaji i zrači prekrasnom energijom.

Međuljudski odnosi – Ono što ljubav čini toliko popularnom i poželjnom je njena moć da spaja ljude. Oni koji s ljubavlju obavljaju svoje dužnosti prema drugima, bilo u poslovnom bilo u privatnom okruženju, postići će bolje odnose i rezultate nego netko tko ih obavlja bez ljubavi.

Bogatstvo – Voli jer ljubav donosi novac. Osoba koja obavlja svoje dužnosti s ljubavlju ima puno veće šanse da dobije unapređenje na poslu ili da proda više od svojih ostalih neljubaznih i proračunatih kolega. A to podrazumijeva veće šanse za ostvarivanje profita.
Ljubav je vrednija od novca. Novac nas sam po sebi, onako u obliku novčanica, ne može usrećiti. Ono što nas usrećuje su stvari koje novcem možemo kupiti. A te stvari želimo kako bismo bili sretniji i imali više ljubavi u životu. Stoga možemo preskočiti težnju za bogatstvom ako uspijemo postići zadovoljstvo i ljubav bez toga. Ljubav je lakše pridobiti nego novac ili bogatstvo, koje ionako želimo samo zato da bismo se mogli voljeti i biti voljeni.

Sreća i uspjeh – kroz ljubav preuzimamo odgovornost a time i moć nad svojim životom. Onaj tko može utjecati na svoju mogućnost voljenja, može utjecati i na sve druge mogućnosti u životu koje vode do sreće i uspjeha.

Mir i sloboda se mogu postići samo ako smo slobodni od očekivanja, uvjerenja, strahova i ostalih zloduha. Prava ljubav je ta koja može ukrotiti zloduhe. Tamo gdje je ljubav, nema neukroćenih zloduha.

Ljubav je kao zrak i hrana, bez kojih ne možemo živjeti. Život bez ljubavi je truo život, bez prave radosti i s puno žalosti. Mi trebamo ljubav, koliko god neki mislili da je ne trebaju. Stoga treba voljeti, baš kao što treba disati i jesti.
Kad živimo u gradu i nemamo dostup svježem zraku, udišemo ono što je tu. Kad smo gladni, ne jedemo uvijek savršene obroke. Tako je i sa ljubavlju, nešto ili netko ne treba biti savršen da bismo ga mogli voljeti. Glavno da volimo. Zrak ne udišemo zato što je on vrijedan udisaja, niti jedemo hranu zbog nje. Tako je i s ljubavlju – volimo zbog nas samih, a ne zato da bismo nekome učinili uslugu.

Prema tome, ne čekaj da naiđe bezgrešna osoba, ne traži savršenstvo, nego prigrli nekoga i sve one koji ti pružaju uvjete da voliš.

 

 

Ima jedna priča o čovjeku koji je ostao neženja čitav svoj život jer je tragao za savršenom ženom. Kada je bio sedamdesetogodišnjak netko ga je upitao: “Ti si puno putovao. Od Kabula do Katmandua, od Katmandua do Goe, od Goe do Pune si tragao. Kako da nisi našao savršenu ženu, pa baš ni jednu?
Starac je postao veoma tužan: “Da, jednom sam došao blizu takve savršene žene.
Ispitivač reče: “Što se tada dogodilo? Zašto je nisi oženio?
Tada je on postao još tužniji: “Što da se radi? Ona je tragala za savršenim muškarcem.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0