Video: Globalni i lokalni protest – Kakav svijet želimo? Video: Globalni i lokalni protest – Kakav svijet želimo?
Okrugli sto drugog dana Otvorenog univerziteta – 7.12. – bio je posvećen protestima. Emir Hodžić, Selma Spahić, Srećko Horvat i Srđan Puhalo, uz moderaciju... Video: Globalni i lokalni protest – Kakav svijet želimo?

Okrugli sto drugog dana Otvorenog univerziteta – 7.12. – bio je posvećen protestima. Emir Hodžić, Selma Spahić, Srećko Horvat i Srđan Puhalo, uz moderaciju Nermine Mujagić, razgovarali su o tome kakav svijet želimo? Snimak ovog okruglog stola pogledajte u nastavku…

Otvoreni Univerzitet Sarajevo

Sama ideja, na neki način, izaziva zatvorenost i komformizam zvaničnog obrazovnog sistema, u kome – reklo bi se – ima svega, ali najmanje kritičkog razmišljanja. Stoga je Otvoreni univerzitet posebno namjenjen mladim ljudima, studentima/cama i profesorima/cama kojie mogu doći na diskusije, čuti nešto novo i drugačije, ali i iznijeti i svoja promišljanja i iskustva.

Otvoreni univerzitet se predstavlja kao jedinstveno mjesto za razmjenu mišljenja, kritičko sagledavanje stvari i dijalog – bitno je da imamo suprotne stavove, drugačija razmišljanja, i da se ljudi uključuju u razgovore – jer dijalog je uvijek moguć.

Globalni i lokalni protest – Kakav svijet želimo

[youtube_sc url=”http://youtu.be/tK8g9jxHUYw” width=”620”]

Sve informacije o Otvorenom Univerzitetu možete pronaći na njihovoj fb stranici: https://www.facebook.com/otvoreniuniverzitetsarajevo

Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0