Važno je imate dobar obrok u toku radnog dana: Ukusno i zdravo Važno je imate dobar obrok u toku radnog dana: Ukusno i zdravo
Svašta može da vam se desi u toku radnog dana – neočekivani sastanci, ogromna količina posla… U takvim situacijama, veoma je važno da imate... Važno je imate dobar obrok u toku radnog dana: Ukusno i zdravo

Svašta može da vam se desi u toku radnog dana – neočekivani sastanci, ogromna količina posla… U takvim situacijama, veoma je važno da imate dobar obrok koji će vam dati dovoljno energije i eliminisati osjećaj gladi. Umjesto brze hrane, na radnom mjestu držite namirnice od kojih ćete napraviti veoma ukusna jela.

Kada počnu da vam krče crijeva, a nemate vremena za hranljiv obrok, ove namirnice bi trebalo da su vam pri ruci:

Hljeb od cijelog zrna pšenice

Sendviči su veoma hranljivi i brzo se spremaju. Hljeb od cijelog zrna ima puno zasićenih vlakana, a između dva parčeta hljeba možete staviti bilo šta i dobićete ukusno i lagano jelo.

Jogurt bez masti

Ako u jogurt ubacite komadiće voća i lješnjaka, dobićete veoma hranljiv obrok. Kupite veće pakovanje i dozirajte onoliko koliko vam je potrebno da izdržite do kraja radnog vremena.

Tunjevina u konzervi

Konzerva tunjevine je bogata proteinima i ne zahtijeva pripremu. Dodajte malo majoneza ili senfa radi bogatijeg ukusa. Jedite uz hljeb od cijelog zrna pšenice.

Badem i puter od badema

Bademi su odličan izvor proteina i dobrih masti, te će vas držati sitima duže vrijeme. U kombinaciji s jogurtom i puter od badema namazan na hljeb, odličnog je ukusa. Pazite samo na količinu badema koju imate na radnom mjestu, jer možete doći u situaciju da grickate bademe svaki čas.

Voće

Voće može poslužiti za pravljenje najraznovrsnijih obroka. Jogurt će biti ukusniji zato što ste mu dodali slatkoću i popravili teksturu. Zamislite koliko bi parče hljeba namazano puterom od badema bilo ukusnije ako biste dodali krišku banane ili jabuke.

Autor: Life Content

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0