Uspavane ljepotice: Ženama je san potrebniji nego muškarcima Uspavane ljepotice: Ženama je san potrebniji nego muškarcima
Ženama je san potrebniji nego muškarcima, otkrili su američki naučnici. Istraživanjem su utvrdili da je ženama potrebno više sna kako bi normalno funkcionisale tokom... Uspavane ljepotice: Ženama je san potrebniji nego muškarcima

Ženama je san potrebniji nego muškarcima, otkrili su američki naučnici. Istraživanjem su utvrdili da je ženama potrebno više sna kako bi normalno funkcionisale tokom dana.

Ovu vijest bi muškarci mogli da dočekaju kao dokaz neke vrste njihove superiornosti, ali odmah ćemo ih u tome razuvjeriti. Razlog za ovakvo stanje je u tome što ženskom mozgu treba više vremena da se oporavi – jer tokom dana obavlja više složenih zadataka, nego muški, piše “Cosmopolitan”.

Tim sa Univerziteta Duke otkriva da žene kojima hronično nedostaje kvalitetan san često pate od depresije i anksioznosti. Za razliku od njih, muškarci kojima je san uskraćen, ne pokazuju ove simptome.

Izvor: ljepota.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0