UNSA: Svečano promovisano 6.127 diplomanata i magistranata UNSA: Svečano promovisano 6.127 diplomanata i magistranata
Rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, svim diplomantima i magistrantima poželio je dobrodošlicu i čestitao na uspješno završenim studijima. “Vjerujemo da ste na individualnom... UNSA: Svečano promovisano 6.127 diplomanata i magistranata

Rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, svim diplomantima i magistrantima poželio je dobrodošlicu i čestitao na uspješno završenim studijima.

“Vjerujemo da ste na individualnom planu postigli znanje vaše struke i stekli sposobnosti i inovativne primjene znanja. Znanje i njegova primjena kreirala je novu odgovornost za sve buduće generacije koje dolaze”, kazao je rektor Avdispahić, dodavši:

“Kao studenti ste obrazovani da sebe razumijete, a vjerujem da ćete kao stručnjaci doprinijeti uspostavi novog evropskog koridora kroz društvo znanja. Želim Vam sreću i svako dobro u privatnom i javnom životu”.

Na svečanosti koju Univerzitet u Sarajevu organizuje deseti put u historiji, najuspješnijim studentima Prvog i Drugog ciklusa studija sa svih fakulteta i akademija UNSA uručena su priznanja Univerziteta u Sarajevu:  “Zlatna značka”, “Srebrena značka” i “Povelja Univerziteta u Sarajevu”.

“Zlatnom značkom” koja se dodjeljuje za postignuti uspjeh  tokom redovnog studiranja, odlikovano je 23 studenata u Prvom ciklusu, kao i 20 Drugog ciklusa. Najboljom studenticom Prvog ciklusa studija sa prosjekom 9,89 proglašena je Aida Jažić sa Muzičke akademije Sarajevo. Najbolja studentica Drugog ciklusa sa prosjekom 9,88 je Esma Sulajemanagić, također , studentica Muzičke akademije.

“Privilegija je stajati na ovom mjestu kada zaključujemo jedno poglavlje našeg života. Prelazeći svoj dio puta imala sam sreću da mi podrška budu prijatelji porodica i profesori. Ostatak puta nije nimalo prohodan. Nakon svih uspjeha iza nas i stečenih znanja bit će prepreka. Drage kolege, želim nam mnogo naučne radoznalosti, hrabrost i srčanost te mnogo sreće za sve ono što nas čeka u budućnosti”, poručila je Sulejmanagić.

Dekani i dekanese fakuletata i akademija potom su promovirali svoje diplomante i magistrante.

Filozofski fakultet ove godine diplomiralo je 319 studenata, a magistriralo je 209 osoba. Na Pedagoškom fakultetu 2014. godine  diplomiralo je 84 studenta, te 40 magistriralo. Na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja diplomiralo je 124 studenata i 99 magistranata. Fakultet islamskih nauka ove godine promovisao je 71 studenta, četiri magistranta, te pet doktora nauka. Na Arhitektonskom fakultetu diplomirao je 71 student, a 77 ih je magistriralo. Ovaj fakultet promovirao je dva doktora nauka. Kada je riječ o Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu, 2014. godine diplomiralo je 70 studenata, a 86 je magistriralo, piše Anadolu Agency.

Vijesti.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *