U Samo 2 Minuta Za Dizanje Raspoloženja U Samo 2 Minuta Za Dizanje Raspoloženja
1. Smijeh Smejanje je jako zdravo, posebno onda kada vam uopšte nije do toga. Prema istraživanju Univerziteta u Kanzasu, osmjeh usporava rad srca i... U Samo 2 Minuta Za Dizanje Raspoloženja

1. Smijeh
Smejanje je jako zdravo, posebno onda kada vam uopšte nije do toga. Prema istraživanju Univerziteta u Kanzasu, osmjeh usporava rad srca i smanjuje nivo stresa, čak i onda kad nismo srećni. On naime šalje signal ostatku našeg tijela da je sve u redu.

2. Sjedi pravo

Istraživanje iz 2009. godine pokazalo je da uspravno sjedenje kod ljudi stvara osjećaj samopouzdanja. Jedno je pak drugo istraživanje Univerziteta Harvard pokazalo da zadržavanje takvog položaja na svega dva minuta povećava nivo testosterona za 20 posto (što povećava povjerenje) i smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) za 25 posto.

3. Ruku na srce

Doslovno, koliko god čudno zvučalo. Dodir je vrlo moćan alat za isceljenje. Upravo zato, on može biti vrlo koristan u usporavanju tijela da odgovori na stres. A ako nemaš nikoga da te tog trenutka zagrli, to nije znak za očaj, jer isti učinak ima stavljanje vlastite ruke na srce, trljanje ruku ili masiranje glave.

Izvor:24sata

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *