U modernom svijetu se na sva zvona promovira životna filozofija “brzih rješenja” U modernom svijetu se na sva zvona promovira životna filozofija “brzih rješenja”
Svijet je opsjednut traganjem za prečicama, u nerazumnoj nadi da se dobri rezultati mogu postići preskakanjem prirodnog procesa rasta i razvoja, da bi se... U modernom svijetu se na sva zvona promovira životna filozofija “brzih rješenja”

Svijet je opsjednut traganjem za prečicama, u nerazumnoj nadi da se dobri rezultati mogu postići preskakanjem prirodnog procesa rasta i razvoja, da bi se uštedjelo vrijeme i napori. Međutim, prije ili kasnije čovjek shvati da prečice ne postoje.

Zakon sjetve i žetve je neumoljiv.

Bez dubokog integriteta i fundamentalne snage karaktera životni izazovi istjerat će na površinu prave motive, a neuspjeh u međuljudskim odnosima i na svakom drugom planu zauzet će mjesto kratkotrajnog uspjeha.

“Mi smo ono što uvijek iznova činimo. Izvrsnost, stoga nije čin, već navika.”

Mnogi ljudi naginju mišljenju da se uspjehom u jednom području života može nadoknaditi neuspjeh u drugom.

Da li zaista može?

Možda i može u pojedinim područjima, za jedno određeno vrijeme. Međutim, može li profesionalni uspjeh predstavljati kompenzaciju za raskid braka, upropašteno zdravlje ili slabosti vašeg karaktera? Istinska uspješnost zahtijeva uravnotežen život.

Stephen R. Covey, Sedam navika uspješnih ljudi

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *