U Beču predstavljena nova generacija tramvaja U Beču predstavljena nova generacija tramvaja
Grad Beč i gradsko preduzeće za saobraćaj “Wiener Linien” predstavili su jučer u pogonima fabrike Bombardier u Beču novu generaciju bečkih niskopodnih tramvaja tipa... U Beču predstavljena nova generacija tramvaja

Grad Beč i gradsko preduzeće za saobraćaj “Wiener Linien” predstavili su jučer u pogonima fabrike Bombardier u Beču novu generaciju bečkih niskopodnih tramvaja tipa “Flexity”.

Novi tramvaji bit će pušteni u saobraćaj krajem 2018. godine kada će biti zamijenjeni i posljednji tramvaji stare generacije visokih podova, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

Ugovor koji su sklopili Beč i Bombardier obuhvata isporuku najmanje 119, a najviše 156 tramvaja i uslugu održavanja vozila.

Novine u novim vozilima su šira sjedišta za majke i djecu, dodatno mjesto za invalidska kolica, otvoreni višenamjenski prostori i mjesta za čak osam dječijih kolica.

Tramvaji su dugi 34 metra i imaju mjesta za 211 putnika. Visina ulaza u niskopodnim Flexity tramvajima iznosi svega 215 milimetara i ubraja se među najniže u svijetu.

Nova vozila imat će i više ekrana s informacijama o narednim stanicama, redovima vožnje i mogućnostima presjedanja. Klima uređaji i video nadzor će biti postavljeni u svim tramvajima.

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0