TOP 5 plaže Šri Lanke TOP 5 plaže Šri Lanke
Ukoliko se pitate koja tropska plaža bi vam odgovarala u velikom broju plaža Šri Lanke na pravom ste mestu. Jedno od najznačajnijih iskustva prilikom... TOP 5 plaže Šri Lanke

Ukoliko se pitate koja tropska plaža bi vam odgovarala u velikom broju plaža Šri Lanke na pravom ste mestu. Jedno od najznačajnijih iskustva prilikom posete Šri Lanke je svakako vreme provedeno na divnoj mirnoj plaži. Upravo za vas imamo jedan mali pregled obalnih područja a zatim slede neke od najboljih plaža Sri Lanke…

Zapadna obala

Zapadna obala predstavlja oblast koja je najrazvijenija, sa najviše zapadnjačkog uticaja i oblast koja je prvenstveno orijentisana turizmu. Ovde imamo niz lepih plaža, koje prate stotine hotela i pansiona svih veličina i standarda dok se obala prostire od Negembo na severu do Hikkaduwa na jugu. Uprkos povećanom razvoju u drugim delovima ostrva, najveći hotelski kompleksi su locirani u Negombo, Kalutara, Beruwala i Bentota – svi su odlično povezani sa prestonicom Colombo – predstavljaju glavni pokretački motor turističke industrije ostrva, koja nudi dvonedeljne odmore evropskim posetiocima željnih toplih sunčanih dana tokom hladnih meseci naročito za one iz severnijih država.

Južna obala

Šri Lanka sa svojom južnom obalom je jedno od najpoželjnijih mesta za posetu. Ovo je obala u mikrokosmosu: prelepe plaže, kolonijalni izgled grada, vrhunski netaknuti parkovi sa dosta budističkih hramova i svetilišta – da ne pominjemo odabir mesta za smeštaj od luksuznih hotela na plaži do vila iz kolonijalnog doba. Ovde možete naći niz stvari koje možete videti, uprkos razvoju oblasti pored obale mnogo zanimljivosti i šarma se nalazi u ruralnom ambijentu unutrašnjeg dela ostrva. Bezbroj sela su svoje mesto našli u hladu palmi sa sporim i opuštenim tempom života. Ukoliko želite da ste bliži akciji tražite odmaralište u blizini Galle, kolonijalni grad smešten na južnoj obali.

Istočna obala

Istočna obala je neosporivo lepa, ali je dugo bila van turističkih ruta zbog višegodišnjeg građanskog rata u kombinaciji sa razarajućim cunamijem iz 2004 godine. Međutim, u godina nakon završetka građanskog rata, došlo je do spore i stabilne rekonstrukcije i region konačno gleda u svetlu budućnost sa obnovljenim poverenjem i entuzijazmom. U glavnim gradovima – Trincomalee i Batticaloa – sve vri od života i komercijalnih aktivnosti, dok neprestani razvoj obećava da će uskoro početi otključavanje turističkih potencijala ove predivne obale sa svojim netaknutim magičnim karakterom.

# Unawatuna

Prilično mala plaža u obliku potkovice uz jedno od najomiljenijih sela Šri Lanke. Locirana u bilizini kolonijalnog grada Galle, ovo mesto sigurno treba obići tokom Culture and Coast ture.

# Bentota i Induruwa

Jedan od najlepših predela sa plažama na zapadnoj obali, koji vodi do veličanstvene lagune Bentota u pratnji niza veličanstvenih hotela. Ležeći na pola puta između najpopularnijih destinacija Colombo i Galle zaustavljanje na ovom mestu je više nego očigledan izbor.

# Arugam Bay

Poznata po surfovanju, ova udaljena plaža sa okolnim selima na krajnjem istoku odiše ležernim šarmom sa nizom zanimljivih znamenitosti  u blizini. Sri Lanka putovanje ukoliko surfujete ne bi bilo potpuno ako ne uhvatite par talasa u ovom yalivu.

# Mirissa

Jedna od najintimnijih plaža na južnoj obali, savršena slika peska i palmi gde bi ste ostali zauvek. Pored prirodnih lepota ovo mesto je odlično za posmatranje kitova koje treba iskusiti.

# Uppuveli

Uppuveli je locirana u blizini bivše ratne zone, što znači da je ovo izvanredno mesto peska i dalje izuzetno pospano i nerazvijeno. Ne propustite obilazak pre nego što se sve promeni.

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0