Top 5 evropskih destinacija za proljetno putovanje Top 5 evropskih destinacija za proljetno putovanje
Čini li se i vama da ova žima traje predugo? Sa prvim zracima sunca dolaze nove ideje, ali i želja da se pokrenemo i... Top 5 evropskih destinacija za proljetno putovanje

Čini li se i vama da ova žima traje predugo?

Sa prvim zracima sunca dolaze nove ideje, ali i želja da se pokrenemo i probudimo iz zimskog sna. Organizam vapi za sunčevom energijom i toplotom koju odaje, želi da se fizički kreće, vežba i da bude aktivan.

Ono na šta nas aktivnost asocira jeste putovanje. Ono pravo prolećno, gde se sa prirodom budi i naš um, radoznalost i hedonistički nagoni da uživamo u prvoj jutarnjoj kafi sa pogledom.

Istraživali smo koje su to evropske destinacije koje bi mogle biti zanimljive i inspirisali vas na pustolovinu. Ne zaboravite, destinacija je samo jedan od kriterijuma hoće li vam na putovanju biti ugodno. Bitno je s kim putujete ali je ruku na srce bitan i apartman u gradu koji iznajmljujete. Vodite računa da pre svega bude siguran, a potom i estetksi i funkcionalno privlačan.

 Evo naše top liste od 5 najzanimljivihij evropskih destinacija savršenih za prolećno putovanje.

1. Pariz (Francuska)

Koje god da je godišnje doba, ovaj grad će se najverovatnije uvek naći na našim listama. To je grad svetlosti, ljubavi, romantike, umetnosti i što je najvažnije njegova vrednost ne zavisi od godišnjeg doba.

Međutim, mi preporučujemo proleće, jer još uvek nisu visoke temperature, a polje lala i cveća na svakom koraku podićiće iskustvo na sasvim drugi nivo. Najpoznatije znamenitosti Pariza su Ajfelova kula, Jelisenska polja, muzej Luvr, Trijumfalna kapija, dvorac Versaj, Mulen Ruž kabare, Sena, Monmartr i mnoge druge.

Ovo je samo osnova, ukoliko vam preostane vremena, preporučujemo da prošetate neturističkim ulicama Pariza, doručkujete u nekom od divnih kafea (naravno kroasan i šolju dobre kafe) i na tren osetite Pariz kao njegovi meštani.

2. Madrid (Španija)

Na visokom drugom mestu nalazi se glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine. Madrid se nalazi u srcu Pirinejskog poluostrva i zbog svoje bogate istorije poseduje brojne kulturno-istorijske znamenitoti koje vredi posetiti.

Samo neke od znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i turista iz celog sveta. Na tom trgu se nalaze brojni kafići, restorani, prodavnice, ulični zabavljači i tako dalje.

Još jedna znamenitost Madrida je i muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih i najpoznatijih postavki umetničkih dela na svetu, čiji su autori između ostalih Goja, Velaskez, El Greko.

3. Rim (Italija)

Moramo priznati da smo imali dilemu koji od gradova Italije da izaberemo i stavimo na ovu listu. Toliko prelepih gradova, toliko muzeja, znamenitosti i kulturno istorijskog nasleđa u jednoj zemlji. Ipak Rim kao večni grad je pobedio u ovoj jakoj konkurenciji.

Nalazi se na reci Tibar u centralnom delu Apeninskog poluostrva. Ovaj grad će vam ostati u nezaboravnom sećanju jer ima da ponudi toliko toga iz oblasti istorije, muzike, umetnosti, gastronomije.

Specifičan italijanski šarm, ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Pored brojnih muzeja i drugih znamenitosti, u Rimu se nalazi jedinstvena na celom svetu, papska država, širom sveta poznata kao Vatikan. Verujemo da ćete uživati.

4. Cinque Terre (Italija)

Kao što smo rekli, bilo nam je jako teško da se odlučimo samo za jednu destinaciju bogate italijanske ponude. Ovo je posebno zanimljiva destinacija jer obuhvata 5 živopisnih sela do kojih je nemoguće doći kolima. Ovo je malo ribarsko mesto sa živopisnim kućama jakih boja, koje su izgrađene na liticama sa predivnim pogledom na pučinu. Verujte nam, ovo vredi obići.

5. Lisabon (Portugal)

Lisabon kao najzapadnija prestonica Evrope, smeštena je na zapadu Portukala na obali Atlantika. Prostire se na sedam brežuljaka te ima vrlo interesantan reljef zbog čega je poznat po strmoglavim uskim ulicama, žičarama i liftovima.

Najzastuljenije prevozno stredstvo u ovom predivnom gradu je tramvaj, koji je u ovaj grad došao još u 19. veku. Neke od znamenitosti Lisabona su most 25. april kao najduži viseći most u Evropi i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču.

Ovde možete uživati u prelepim pejzažima, hrani i dobrom vinu. Ovde se možete odmoriti, ali i videti nešto sasvim novo i drugačije.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0