Tajni kod uspješne ljubavi: Kako postići skladnu vezu? Tajni kod uspješne ljubavi: Kako postići skladnu vezu?
Kako postići skladnu vezu? Katkada to ne ovisi ni o vašem trudu ni o toleranciji, nego o znanju o tome kako vaša energije djeluje... Tajni kod uspješne ljubavi: Kako postići skladnu vezu?

Kako postići skladnu vezu? Katkada to ne ovisi ni o vašem trudu ni o toleranciji, nego o znanju o tome kako vaša energije djeluje na energiju partnera i obrnuto. Otkrijte formulu vlastite sreće i ostvarite skladan odnos koji će vas potaknuti na osobni rast.

Iz iskustva znamo da bez ljubavi nemamo snažnu inspiraciju i pravo zadovoljstvo. Također znamo da bez ljubavi nema kvalitetnih međuljudskih odnosa – obiteljskih, partnerskih, na kraju krajeva i poslovnih. No ono što nam je manje poznato jest da ljubav pozitivno djeluje na naše zdravlje i opći uspjeh u životu. A to je sada već znanstvena činjenica.

Jedna od takvih studija nedavno je objavljena u američkom medicinskom časopisu Fiziologija i zdravlje. Pokazala je da skladan brak može smanjiti rizik od svih bolesti, uključujući rak, visok krvni tlak, srčane bolesti i gripu, do čak 40 posto! A sada se zapitajmo koliko vremena i energije trošimo da bismo se održali zdravima i sretnima – fitness, wellness, zdrava hrana, putovanja i godišnji odmori – zaboravljajući na jedan vrlo bitan čimbenik – partnersku ljubav!

Naš ljubavni partner mnogo je više od (budućeg) roditelja zajedničke djece ili seksualnog partnera. On je sastojak koji može potpuno promijeniti okus, miris i boju našeg života, to jest unaprijediti nas, naše zdravlje, zadovoljstvo, karijeru, novac, našu životnu realnost, naravno, ako nas baš taj sastojak, koji smo odabrali, uistinu obogaćuje.

Svaki čovjek ima jedinstvenu energiju. Baš zbog toga se toliko razlikujemo izgledom, karakterom, ponašanjem, talentima, zdravljem. Naša energija određuje sve to. No što se događa kada smo u vezi s nekom osobom, kada mnogo vremena provodimo zajedno, zajedno radimo i ispreplićemo se u mnogim područjima života? Tada se slojevito i postupno izmjenjuje energija između partnera. Energija jedne osobe djeluje na drugu i obrnuto. Učinak nije trenutačan, ali je sveopći. Što smo emotivno bliskiji, izmjena energija je snažnija. Što je izmjena energija snažnija, snažniji je utjecaj druge osobe na naš život (zdravlje, sreća, posao, karijera, novac). Taj utjecaj događa se na suptilnoj razini i njega uglavnom nismo svjesni – ne možemo ga detektirati niti osjetiti, ali on itekako utječe na život obaju partnera! Općenito govoreći, u ljubavnom odnosu moguća su tri scenarija.

1. Eliksir veza

Prvi je tzv. eliksir veza, za koju postoji vjerojatnost od otprilike 8 posto – jedna od deset veza bit će takva. Odlikuju je sklad, privlačnost i dobar odnos. U njoj oba partnera dobivaju. Osjećaju se dobro i jedno drugome generiraju pozitivne utjecaje u manjoj ili većoj mjeri, u svim ili nekim aspektima života (zdravlje, sreća, posao, novac). To je idealna veza u kojoj se partneri međusobno podržavaju i stimuliraju jedan drugoga na rast. Takve nadopunjavajuće energije u toj posebnoj kombinaciji postaju životni eliksir. To se može primijetiti po pozitivnim sitnicama koje se počinju događati i jednom i drugom partneru. S lakoćom nalaze mjesto za parkiranje, stižu im poruke s dobrim vijestima i sl. Možda i nisu u stanju potpuno razumjeti partnera, ali imaju neke zajedničke prioritete. Ono što je bitnije od međusobnog razumijevanja jest spontano i prirodno ostvarivanje pozitivnih rezultata. Razumijevanje će doći s vremenom.

2. Neutralna veza

Drugi scenarij je neutralna veza. Vjerojatnost da ćete se u njoj naći je 74 posto – takvih će biti sedam od deset. Odlikuju je razumijevanje i emotivna neutralnost. U takvoj vezi nema većeg ni pozitivnog ni negativno međusobnog utjecaja. Partneri nisu velika potpora, inspiracija i zadovoljstvo jedan drugome. Životni rezultati koje ostvaruju u vezi ostaju nepromijenjeni jer ‘nema prave kemije’. U neutralnim vezama nakon nekog vremena javlja se izrazita želja za međusobnim razumijevanjem. Iako kod njih emocije nisu izražene, s druge strane partneri dijele mnogo zajedničkih interesa i ciljeva. Gledajući izvana, razumiju se, djeluju skladno, nema svađa ni očitog neslaganja. Nema baš nikakvog racionalnog razloga zašto to ne bi bila – idealna veza. Ali na energetskoj razini nedostaje prava kompatibilnost, prava energetska potpora između partnera. Neutralna veza nema snažno pozitivno djelovanje i zato su rezultati takve veze vrlo prosječni. Prosječna ljubav, prosječna podrška, prosječan život.

3. Problematična veza

Treći je scenarij problematična veza, za koju je vjerojatno oko 18 posto – dvije od deset veza bit će takve. Odlikuju je nerazumijevanje i nesnošljivost, samo fizička, odnosno seksualna privlačnost. U takvoj vezi partneri djeluju veoma loše jedno na drugo i one nisu dugog vijeka. Unaprijed su osuđene na prekid, nesuglasice, čak i zdravstvene probleme. Takvih veza treba se kloniti. Kako ih prepoznati? Nastaju kao posljedica iznimne fizičke privlačnosti, a zatim se nastavljaju zbog neke ‘više sile’ (nedostatak izbora, trudnoća, odluka treće osobe). Oba partnera nakon nekog vremena osjećaju nezadovoljstvo, no i dalje žele da veza uspije, ali takvi napori ne daju rezultate. Takva veza opstat će jedino zbog nekog neljubavnog, obično vrlo racionalnog razloga, što nikako nije preporučljivo.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0