Stvari koje muškarci mnogo više vole od dobrog izgleda kod žena Stvari koje muškarci mnogo više vole od dobrog izgleda kod žena
Stvari koje muškarci vole često nemaju nikakve veze s izgledom, veličinom grudnjaka ili nekim drugim uobičajenim stvarima za koje mislimo da oni žele. Iako... Stvari koje muškarci mnogo više vole od dobrog izgleda kod žena

Stvari koje muškarci vole često nemaju nikakve veze s izgledom, veličinom grudnjaka ili nekim drugim uobičajenim stvarima za koje mislimo da oni žele. Iako je fizički izgled ono što većina njih prvo primijeti, ako ih djevojka uistinu zainteresuje onda izgled postaje manje bitna stavka, a više su im bitne druge osobine. Vjerovale ili ne, postoji mnogo drugih, ne-fizičkih stvari koje muškarci mnogo više vole od dobrog izgleda kod žena. U nastavku vam otkrivamo koje su.

1. Ženu koja zna da sluša

Većina muškaraca cijeni žene koje znaju da ih saslušaju kad imaju određeni problem. I muškarci su ljudska bića koja ponekad griješe, ako imaju nešto da vam kažu saslušajte ih. Pokažite im da vam je stalo. To podrazumijeva i određenu dozu strpljenja jer je muškarcima potrebno neko vrijeme kako bi prihvatili određeni problem prije nego što su spremni o njemu razgovarati. Nemojte im uvijek govoriti ‘rekla sam ti’ ili im davati lekcije. Vi ste mu djevojka/žena, a ne majka. Imajte to na umu. Dajte mu do znanja da ste tu za njega ako mu je potrebna podrška ili razgovor. Muškarci vole ženu koja zna slušati i koja čuje ono što joj muškarac govori. Budite takva žena i vrlo je vjerovatno da će vam vaš partner uzvratiti istom mjerom.

2. Spontanost

Mogućnost da se prepustite jedna je od osobina koje muškarci posebno cijene. Budite spontani i svoji jer prava je ljubav ona kad vas partner voli onakvu kakva jeste. Stoga se opustite i ponašajte se prirodno jer muškarci to vole.

3. Dobra vozačica

Iako se muškarci vrlo često žale na ženske vozače, oni cijene žene koje imaju položen vozački ispit. To je naprosto ‘must-have’ u današnjim vremenima i dokaz je samostalnosti. To je vještina koju bi morala savladati svaka moderna žena pa ako još niste svakako upišite se u auto školu.

4. Opuštenost

Žene koje znaju uživati u životu privlačne su svima, ne samo muškarcima. To znači da morate da prestanete da se žalite zbog stvari koje nemate i počenete da uživate u onima koje imate. Život je prekratak da bismo ga proveli nervirajući se zbog sitnica i stvari koje ne možemo promijeniti. Prepustite se i uživajte u svakom danu. Razmišljajte pozitivno, smijte se i budite srećni zbog toga ko ste. I to ne samo zbog muškaraca, već prvenstveno zbog sebe.

5. Ženu koja zna uživati u hrani

Zdravo se hraniti i brinuti o sebi jedna je stvar, a opsesivno brojati svaku kaloriju je nešto sasvim drugo. Takve opsesije odbijaju muškarce i time ga sigurno nećete impresionirati. Oni vole žene s kojima opušteno mogu otići u restoran i dobro se zabaviti. Samopouzdanje je jedna od osobina koju pravi muškarci najviše cijene kod žena pa im pokažite da volite svoje tijelo i nije vas briga šta drugi misle o vama.

6. Dobra kuharica

Kaže se da ljubav ide kroz želudac, a ponekad je to zaista tako. Iako možda zvuči kao kliše, muškarci vole žene koje znaju da kuhaju i ili žele da nauče da kuhaju za njih. Kod njih se tada pali onaj tradicionalni dio mozga da će žena biti dobra domaćica i to ih naprosto privlači. Naravno da to nije jedini način da ga zavedete, ali je jedan od načina, i to vrlo dobar.

7. Prirodnost

Iako će se za vještačkim djevojkama možda okrenuti mnogo muških glava, nijednu od njih muškarci neće odabrati za svoju ženu. Jednostavna djevojka iz komšiluka koja ima smisao za humor i zna da se našali i na svoj račun je ono što gotovo svaki muškarac želi.

8. Spremnost na kompromis

Svaki muškarac se osjeća bolje kada uz sebe ima djevojku koja je spremna pregovarati i naporno raditi kako bi se pronašlo rješenje koje će biti prihvatljivo za obje strane. Dakle, drage djevojke, budite spremne na kompromis jer je to kvalitet koji muškarci cijene nadaleko više od dobrog izgleda. Uostalom ta je osobina presudna za svaki zdrav i kvalitetan odnos.

9. Brižnost

Njima je zaista važno da brinete za njih, ali budite oprezne jer neprestano ponakazati koliko mu je stalo.vljanje riječi ‘volim te’ ne mora značiti da vam je stalo. Pravi muškarac jednom će vam reći volim te i pet puta po Isto tako, pokažite i vi njemu svojim djelima da ga volite i da želite da se brinete za njega. Dakle, iznenadite ga s vremena na vrijeme, budite uz njega i saslušajte ga kad ima probleme.

10. Smisao za humor

Smisao za humor takođe je jedna od osobina koje muškarci vole kod žena, posebno kod onih s kojima namjeravaju provesti budućnost. Ne treba posebno objašnjavati zašto je to tako, zar ne? Svi mi volimo osobe koje nas znaju nasmijati i u čije nam društvo prija.

 

Izvor: zena.hr

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0