Šta znači “Imati sve” muškarcima, a šta ženama? Šta znači “Imati sve” muškarcima, a šta ženama?
Sve je više muškaraca koji ozbiljno shvaćaju svoje uloge muževa i očeva. Mnogi će čak i karijeru prilagoditi obiteljskim obavezama. Donosimo rezultate istraživanja o... Šta znači “Imati sve” muškarcima, a šta ženama?

Sve je više muškaraca koji ozbiljno shvaćaju svoje uloge muževa i očeva. Mnogi će čak i karijeru prilagoditi obiteljskim obavezama. Donosimo rezultate istraživanja o tome tko je više obiteljski orijentiran – muškarci ili žene!

Je li im ravnoteža između privatnog života i posla jednako važna?

Tu nema puno razlike između muškaraca i žena. Muškarci samo u malo većem broju navode važnost ravnoteže između privatnog života i posla (50 posto muškaraca u odnosu na 48 posto žena).

‘Imati sve’ podrazumijeva čvrst i stabilan brak

Kad muškarci kažu da ‘imaju sve’, to za njih znači i skladan brak. Čak 79 posto muškaraca se tako izjasnilo, a 66 posto žena. Ovaj rezultat je suprotan dosadašnjem uvriježenom mišljenju da je bračna idila važnija ženama.

Mogućnost rada od kuće

U današnje vrijeme tehnologije, interneta i mobitela, fleksibilnost rada je veća nego ikad prije. No, koliko je ta blagodat važna za karijeru muškarcima, a koliko ženama? Istraživanje je pokazalo da to smatra važnim 90 posto žena i 72 posto muškaraca.

‘Imati sve’ znači imati i djecu

86 posto muškaraca pod pojmom ‘imati sve’ podrazumijeva i djecu, dok tako misli 73 posto žena.

Brak pridonosi poslovnoj karijeri

Lani je samo pet posto žena smatralo da poslovnom uspjehu pridonosi i bračna sreća. Ove se godine broj žena koje tako misle gotovo udvostručio. Sada ih tako razmišlja devet posto.

‘Imati sve’ ne uključuje nužno i brak

Sve više žena smatra da ulazak u bračnu luku nije neophodan. 25 posto ih je reklo da im je važnija čvrsta i emotivna veza koja ne uključuje nužno i brak. Samo 14 posto muškaraca se slaže s tim mišljenjem.

Porodiljni dopust

Ženama je pravo na porodiljni dopust manje važno od mogućnosti da rade od kuće. No, ipak im je važnije nego muškarcima (56 posto žena u odnosu na 36 posto kod muškaraca).

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0