Sreća Je Zarazna Zato Požurite I Uhvatite Virus Sreća Je Zarazna Zato Požurite I Uhvatite Virus
Kao ljudska bića, mi smo pod uticajem tuđih emocija, bile one dobre ili loše. Smijeh je zarazan, a to je naučno dokazalo i istraživanje... Sreća Je Zarazna Zato Požurite I Uhvatite Virus

Kao ljudska bića, mi smo pod uticajem tuđih emocija, bile one dobre ili loše. Smijeh je zarazan, a to je naučno dokazalo i istraživanje iz 2006. godine.

Nisu samo gripa i prehlada ono čime se možeš zaraziti ove zime.

Jeste li znali da su i osjećanja “zarazna”? Kao ljudska bića, mi smo pod uticajem tuđih emocija, bile one dobre ili loše. Evo četiri osjećanja, koja su itekako zarazna, a što je još važnije, radi se o osjećanjima sreće.

1. Smijeh

Smijeh je zarazan, a to je naučno dokazalo i istraživanje iz 2006. godine. Naime, mozak automatski reaguje na zvuk smijeha i razvlači mišiće lica u osmjeh.

2. Sreća

Loše si volje? Nemoj ostati kod kuće u svoja četiri zida. Okruži se svojim najveselijim prijateljima. Istraživanje iz 2008. godine pokazalo je kako ljudska sreća zavisi od sreće bliskih ljudi. Zaključak? Oni koji su okruženi sretnim ljudima i sami se osećaju sretnije.

3. Optimizam

Optimizam je takođe društveno zarazno osjećanje, a pozitivni ljudi donose dobre emocije, što se nipošto ne može reći za pesimiste.

4. Saosjećajnost

I ovo osjećanje možemo “uhvatiti” od drugih. Ako smo mi ti kojima je neko pružio saosećanje i pomoć, jednako ćemo tako reagovati kad ono bude potrebno nekom drugom, prenosi Huffington Post.

Izvor:Nadlanu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *