SOS Dječjem vrtiću Mostar uručena donacija u iznosu od 48 000 maraka SOS Dječjem vrtiću Mostar uručena donacija u iznosu od 48 000 maraka
Direktorica Fondacije “La Terra Nostra” Alma Palo-Aličehić uručila je danas SOS Dječjem vrtiću Mostar donaciju u iznosu od 48 000 maraka. Novac ,koji je... SOS Dječjem vrtiću Mostar uručena donacija u iznosu od 48 000 maraka

Direktorica Fondacije “La Terra Nostra” Alma Palo-Aličehić uručila je danas SOS Dječjem vrtiću Mostar donaciju u iznosu od 48 000 maraka.

Novac ,koji je prikupljen na donatorskoj večeri u organizaciji Fondacija La Terra Nostra u Zuerichu, bit će usmjeren na pokrivanje godišnjih troškova boravka djece iz socijalno ugroženih obitelji u vrtiću. Riječ je o djeci koja su uključena u program “Jačanje obitelji” organizacije SOS Dječja sela BiH, a prikupljeni novac bit će iskorišten isključivo za troškove hrane i higijenskih potrepština za boravak djece u vrtiću u školskoj 2013/2014 godini.

Po riječima direktorice SOS Dječjeg vrtića Mostar Selme Ćatić, prikupljeni iznos osigurat će boravak u vrtiću za 35 djece iz socijalno ugroženih obitelji u idućih sedam mjeseci.

Trenutno su u programu “Jačanje obitelji” u Mostaru, koji realizira Obiteljski centar, uključene 92 obitelji s ukupno 220 djece, kazala je Ćatićeva, dodavši kako je zajednički cilj Fondacije i organizacije SOS Dječja sela BiH uključiti djecu predškolskog uzrasta u sustav predškolskog obrazovanja.

Čatićeva je naglasila kako se upravo Fondacija “La Terra Nostra” angažirala kako bi animirala gospodarstvenike iz Švicarske, od kojih većina potječe iz BiH kako bi prikupila sredstva za vrtić.

“La Terra Nostra jer posvećena stvaranju sigurne budućnosti našoj domovini i njezinim građanima i zbog toga je naša obveza biti na raspolaganju djeci kojima je pomoć neophodna. Oni su ti koji predstavljaju našu budućnost”, izjavila je direktorica Fondacije Alma Palo-Aličehić, naglasivši kako je cilj Fondacije da pomogne djeci na njihovom putovanju i da im ne dopusti da zaborave tko su i odakle su.

“U HNŽ-u se zaista nemamo ničim pohvaliti kada je u pitanju zaštita djece. Naime, nemamo čak ni zakon o zaštiti obitelji s djecom, tako da te obitelji ne ostvaruju ni dječji doplatak, niti imaju bilo kakvu drugu vrstu pomoći, a ako su radno sposobni, nemogu ostvariti ni socijalnu pomoć”, izjavila je menadžerica programa “Jačanje obitelji” Berima Hačam.

“Prepoznajući da je biološka obitelj najbolje mjesto za razvoj i rast djece, ali i uvažavajući različite poteškoće s kojima se obitelj u našoj zemlji suočava, organizacija SOS Dječja sela BiH realizra program podrške jačanja kapaciteta obitelji. Cilj je projekta da se djeci, koja su pod rziikom da izgube staranje svojih obitelji, omogući da nastave živjeti sa svojim roditeljima”, kazala je Hačam.

Inače, organizacija SOS Dječja sela BiH djeluje kroz dva SOS Dječja sela (u Sarajevu i Gračanici) usmjerena na pružanje toplog obiteljskog okruženja za djecu bez roditeljskog staranja.

SOS program “Jačanje obitelji” u Mostaru, Goraždu i Sarajevu ima za cilj spriječiti napuštanje djece, zaštitu bioloških obitelji od razaranja uzrokovanog različitim faktorima, dok je primarni cilj Fondacije “La Terra Nostra” pomoć projektima u Bosni i Hercegovini koji omogućuju djeci dodatna akademska i profesionalna obrazovanja.

Kao jedan od prvih projekata, organizirajući donatorsku večeru, ova fondacija je odlučila fokusirati se upravo na SOS Dječji vrtić Mostar i SOS program “Jačanje obitelji”.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0