Slava je u tome da se svaki put podignemo, kad padnemo Slava je u tome da se svaki put podignemo, kad padnemo
Jedna stara legenda priča priču o djelim. Dobrim i lošim, i čovjekovom nošenju sa njima. To je ustvari priča o tri muškarca. Svaki od... Slava je u tome da se svaki put podignemo, kad padnemo

Jedna stara legenda priča priču o djelim. Dobrim i lošim, i čovjekovom nošenju sa njima. To je ustvari priča o tri muškarca. Svaki od njih je nosio sa sobom svoja djela. U vrećama. Jedna vreća je bila prebačena naprijed a druga pozada kako bih teret bio “ravnomjeran”, međutim težinu svojih djela nisu osjećali jednako.

Prolaznici su upitali prvog čovjeka da im kaže šta nosi u svojim vrećama.”Svi moji uspjesi, sva dobra djela mojih prijatelja, sve životne radosti su u vreći pozadi. Skriveni od pogleda, završeni, prekriveni lišćem, ne smetaju mi mnogo. U vreći naprijed se ipak nalaze sve loše i ružne stvari koje su mi se dogodile. Hodam, zastanem često, vadim ih, posmatram, proučavam, mislim šta ću. Stalno sam s njima, i mislima i osjećajima. Stalno radim na njima”. Taj se čovjek često zaustavljao, gledao unazad, mučio se nad sobom i malo napredovao u svome životu. I vrlo sporo. . .

 

I drugog čovjeka su upitali isto.On im je rekao: “U vreći naprijed nosim moja dobra djela, spoznaje o vrlinama. Često ih gledam, vadim i pokazujem drugima. Vreća na leđima sadrži moje greške i moje slabosti. Ponesem ih sa sobom kuda god krenem, jer one su moje i ne mogu ih tek tako odložiti na stranu. Usporavaju me i ponekad su veoma teške.”

 

A treći muškarac je odgovorio:”Na prednjoj vreći napisao sam riječ “dobrota”. Prepuna je pozitivnih misli, dobrih ljudskih djela, svih dobrih stvari koje sam imao i učinio u životu, misli o mojoj snazi. Ta mi vreća nije teška. Naprotiv, poput brodskih jedara, pomaže mi u kretanju naprijed. A vreća na leđima ima natpis “loša sjećanja” i prazna je, jer sam joj odrezao dno. O svemu što mi se loše dogodilo, o lošim mislima koje ponekad o sebi imam, o zlu koje od drugih čujem, malo razmislim i bacim ih u tu vreću. Kroz rupu one odu zauvijek. Ja sam slobodan. Ja nemam tereta koji bi me usporavao u hodu!”

 

 

Naša najveća slava nije u tome da nikada ne padnemo, već da se svaki put kad padnemo podignemo.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0