Slatke pite: Šljivopita Slatke pite: Šljivopita
Šljivopita je pita od šljiva koje se napuče i poredaju u tepsiju, pospu šećerom i nešto brašnom, te se to u peći ispeče. Najbolja... Slatke pite: Šljivopita

Šljivopita je pita od šljiva koje se napuče i poredaju u tepsiju, pospu šećerom i nešto brašnom, te se to u peći ispeče. Najbolja šljivopita se pravi od plavih šljiva, zrelih, a kad se šljivopita polije mehkim slatkim kajmakom ni carski kolač joj nije ravan.

Priprema

  • Potrebno je 2 kg zrelih sljiva, 2 solje secera, 2-3 kasike maslaca,brasna i 1,5 l mlijeka radi kajmaka.
  • Mlijeko staviti u veću tepsiju da se podkuha da bi imali vise kajmaka za šljivopitu. Šljive očistiti od košpi i poredati u tepsiju koju prije malo namastite.
  • E sad neko ih reda da su licem okrenute gore neko dole ali to baš i nije nešto bitno. Kad poredate šljive pospite ih sećerom, ako su slatke možda malo i smanjite količinu secera.
  • Na tavi istopite maslac i stavite brašna da ga propržite kao za halvu.
  • Kad je to gotovo rasporedite ga preko šljiva i stavite šljivopitu da se peče, može na 2oo stepeni i kad šljive omekane pita je gotova.
  • Kad je izvadite iz rerne preko nje nanesite kajmak, sad se koristi i vrhnje za šlag pa šta vam više bude odgovaralo upotrijebite. ( Pasos preuzet sa http://izmojekuhinje.com/index.php/moji-recepti/deserti-i-slastice/item/210-sljivopita )

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0