Sirovo povrće tajna vječne mladosti: Sedam godina ne jede toplu hranu i izgleda kao tinejdžerka Sirovo povrće tajna vječne mladosti: Sedam godina ne jede toplu hranu i izgleda kao tinejdžerka
Živjeti na spartanskoj prehrani koja podrazumijeva orašaste plodove, sjemenke, voće i povrće možda ne zvuči pretjerno privlačno, no Susan Reynolds (29) kaže da je... Sirovo povrće tajna vječne mladosti: Sedam godina ne jede toplu hranu i izgleda kao tinejdžerka

Živjeti na spartanskoj prehrani koja podrazumijeva orašaste plodove, sjemenke, voće i povrće možda ne zvuči pretjerno privlačno, no Susan Reynolds (29) kaže da je ovakav režim čini mlađom, pa je redovno zamijene za 16-godišnjakinju.

Ova djevojka iz Edinburgha je posljednji put jela kuhanu hranu prije sedam godina, a danas konzumira samo nekuhano voće, povrće, sjemenke, orašaste plodove i grah, piše Daily Mail.

Svakog dana jede desetak porcija voća i povrća, te ima nekoliko vlastitih recepata, među kojima je i hladna juha od špinata, veliki svežanj bilja i cijela zelena salata, kako bi obroci bili što zanimljiviji.

Ipak, za vrijeme studentskih dana kaže da je u sebe unosila sve i svašta – hranila se u McDonaldsu, kineskim restoranima i uživala u ludim noćnim partijama ispijajući ture alkohola. Međutim, sve se to promijenilo kada se u 21. godini, tokom šestomjesečnog putovanja u Indiju, zainteresovala za jogu. Nakon povratka kući odlučila je da postane vegeterijanka i trenirala za učitelja joge, prije nego što je počela sa jedenjem samo sirove hrane.

“Otišla sam u kafić koji služi sirovi hranu sa namjerom da nešto pojedem. Tamo su me upoznali sa takvom hranom, onda sam i sama pročitala o tome i odlučila da probam. Razlika koju sam osjetila nakon samo jednog dana bila je nevjerovatna, pa sam nastavila da je jedem svaki dan. Nisam imala topli obrok već sedam godina”, kaže Susan, objasnivši koje su prednosti ovakve ishrane:

“Mentalna vedrina, pozitivnost, zdravlje, energija, sjaj i sposobnost izbora. Ljudi su komentarisali i da lijepo mirišem, da imam sjajnu kožu i mladalački izgled. Kažu da izgledam dobro za svoje godine. Također sam emocionalno uravnotežena i sretna osoba.”

Svoju strast za sirovom hranom pretvorila je i u biznis pod imenom Twist and Sprout, gdje polazinci uče kako da u život uvedu sirovu hranu.

I iako održavanje ovakvog režima ishrane zvuči teško, Susan kaže da ne žudi za kuhanom hranom i da bez problema održava prehrambenu disciplinu cijelo vrijeme.

“Ako razriješite emocionalnu provrženost za kuhanom hranom, više nećete žudjeti za njom. Ja se fokusiram na ishranu koja uključuje dosta tečnosti, puno zelenog soka, juhe, frapee i ‘eliksire’. Trudim se da unosim što više zelenog povrća. Za energiju jedem voće i rijetko masti iz orašastih plodova, sjemenki i kokosa.”

Koliko je posvećena ovakvom stilu ishrane govori i podatak da je uvjerila momka i roditelje da probaju, a prošli Božić je za njih pripremala sirovu hranu.

“Za početak sam napravila voće na pladnju i svidjelo im se. Imali smo sirovi nadjev pite napravljene od sjemenki orašastih plodova i voća. Za glavno jelo sam jela divovsku salatu s hljebom od cjelovitih žitarica.”

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0