Sigurno Niste Znali Šta Sve Možete Učiniti S Običnim Šećerom Sigurno Niste Znali Šta Sve Možete Učiniti S Običnim Šećerom
Šećer ne služi samo da zasladite kolače, kafu ili čaj. Ta namirnica, koju gotovo svi koristimo u kuhinji, ima mnogo više prednosti nego što... Sigurno Niste Znali Šta Sve Možete Učiniti S Običnim Šećerom

Šećer ne služi samo da zasladite kolače, kafu ili čaj. Ta namirnica, koju gotovo svi koristimo u kuhinji, ima mnogo više prednosti nego što mislite. Može se koristiti za njegu, ali i u domaćinstvu i vrtu.

Postojaniji ruž na usnama
Nakon što ste nanijeli ruž na usne, stavite malo šećera. Ostavite da malo odstoji, a potom ga poližite. Ruž će duže ostati postojan i nećete ga morati tako često popravljati.

Domaći piling za telo
Šećer je odličan dodatak za piling. Pomešajte ga s maslinovim, suncokretovim, bademovim ili uljem jojobe. U smjesu možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja radi ljepšeg mirisa. Nježno utrljajte na kožu, a potom isperite.

Njeguje cvjeće
Želite da vam cvjeće u vazi duže traje? Tri kašike šećera pomješajte s dvije kašike bijelog sirćeta i malo tople vode. Šećer će hraniti stabljike, a sirće sprečiti stvaranje bakterija.

Borba protiv crva u vrtu
Ako biljke u vrtu imaju ružne čvoriće blizu korjenja, možda su ih napali paraziti. Na 20-ak metara kvadratnih vrta pospite oko 2,25 kilograma šećera. Šećer će nahraniti mikroorganizme, povećati udio organske materije u tlu i napraviti ga neprijateljskim okruženjem za nametnike.

Zamka za ose

Napravite sirup tako što ćete skuhati šećer u vodi. Napunite teglu i ostavite je napolje. Biće izvrstan mamac za ose.

Riješite se bubašvaba

Pomiješajte šećer s jednakim udjelom praška za pecivo te pospite po problematičnim mjestima. Šećer će privući kukce, a prašak za pecivo će ih uništiti. Često mijenjajte prah.

Očistite mlin za kafu
Mlinac za kavu i začine može pokupiti masnoće, ali šećer ih može očistiti te ukloniti snažan okus koji sadrže. Uspite četvrtinu šoljice šećera u mlinac i uključite ga na dvije do tri minute. Istresite i očistite spužvicom.

Održavajte kolače svežima
Stavite li kolače ili tortu u hermetički zatvorenu posudu, duže će ostati svježi ako pored njih stavite i nekoliko kockica šećera.

Riješite se mrlja od trave
Napravite smjesu od tople vode i šećera, te je nanesite na mjesta na odjeći koja ste zaprljali travom. Ostavite sat vremena ili duže (zavisno o tvrdokornosti mrlje), a potom operite kao i obično.

Izvor:Magazin

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0