“Shvatio sam da je život prekratak”: Dao otkaz i posvetio se kilometrima osmijeha “Shvatio sam da je život prekratak”: Dao otkaz i posvetio se kilometrima osmijeha
Jedanaest godina, 82 zemlje, 143.000 pređenih km i četiri borbe s malarijom, Alvaro Neil je i dalje na biciklu. Još uvijek nosi svoj crveni... “Shvatio sam da je život prekratak”: Dao otkaz i posvetio se kilometrima osmijeha

Jedanaest godina, 82 zemlje, 143.000 pređenih km i četiri borbe s malarijom, Alvaro Neil je i dalje na biciklu. Još uvijek nosi svoj crveni nos, te i dalje nastupa ka klaun po ruralnim i siromašnim zajednicama širom svijeta, piše BBC.

47-godišnji Španac, poznatiji nadimku “Biciclown”, napustio je posao pravnika 2004. godine i posvetio se projektu kojeg naziva “kilometri osmijeha”, noseći sa sobom 55 kilograma ličnih, i svari za klovnove po cijelom svijetu. Sve to na dva točka.

“Nakon pet godina rada u Madridu shvatio sam da je život prekratak”, rekao je Neil telefonom iz Barilochea, Argentina. “Bio sam poput lika u filmu, ali mi se nije svidio scenario. Pa sam rekao: ‘Daj da budem sam svoj direktor’, te sam uzeo scenario i ponovo ga napisao.”

A Neilov novi scenario podrazumijeva dramatične scene, poput one iz 2007. godine kada je Međunarodni Crveni križ od njega tražio da odradi 50-minutni nastup pred 2.000 ljudi u izbjegličkom kampu u Tanzaniji. Kao i put iz 2011. godine kada se zadesio u Japanu za vrijeme cunamija.

Ovaj biciklom vezani klaun putuje sa nezamislivom malim budžetom od 300 dolara mjesečno i ne naplaćuje svoje nastupe. Sve što traži je smještaj dok je u gradu.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0