Sevdah Takht Damira Imamovića oduževio publiku u Beču Sevdah Takht Damira Imamovića oduževio publiku u Beču
Koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića, koji je održan u glavnom gradu Austrije Beču, u okviru projekta Bečki sevdah u petak, oduševio je bečku publiku, prenosi... Sevdah Takht Damira Imamovića oduževio publiku u Beču

Koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića, koji je održan u glavnom gradu Austrije Beču, u okviru projekta Bečki sevdah u petak, oduševio je bečku publiku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ljubitelji sevdaha iz BiH i drugih zemalja regiona nastanjeni u Beču, ali i mnogobrojni Austrijanci i drugi gosti u auditorijumu, imali su priliku poslušati neke od najljepših sevdalinki u aranžmanu Damirovog novog projekta, koji je u posljednje dvije godine začarao publiku širom Evrope.

Sevdah Takhtu se na pozornici pridužio i mladi bh. saksofonista Timur Sirajić, a publika je nagrađivala muzičare ovacijama poslije svake pjesme. Posebnu radost izazvala je izvedba sevdalinki „Razbolje se lijepa Hajrija”, „Kada moja mladost prođe” i „Dva se draga”.

Organizator koncerta, Udruženje građana FUTUREBAG, sva ostvarena sredstva od prodaje ulaznica će koristiti za nabavku školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu u BiH. FUTUREBAG već tri godine djeluje na ovaj način i do sada je ukupno podjelio preko 7.000 školskih paketa prvačićima širom zemlje. Na koncertu su prikupljena sredstva za novih 700 mališana koji će biti usrećeni u 2014. godini.

Amira Medunjanin, zajedno sa Boškom Jovićem i Edvinom Hadžićem, također u organizaciji FUTUREBAG-a, održat će koncert 18. januara naredne godine u Beču i sredstva od ovog koncerta će biti isključivo korištena za pomoć socijalno ugroženoj djeci.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0