Savjeti za proljetno čišćenje kuće Savjeti za proljetno čišćenje kuće
Treba vam jednostavno rješenje da sredite svoj dom i garderober ovog proljeća? Eksperti vam daju sljedećih 8 savjeta i caka kojima ćete olakšati sebi... Savjeti za proljetno čišćenje kuće

Treba vam jednostavno rješenje da sredite svoj dom i garderober ovog proljeća? Eksperti vam daju sljedećih 8 savjeta i caka kojima ćete olakšati sebi čišćenje ovog proljeća.

1) DAJTE DRUGU ŠANSU STAROJ ODJEĆI

Prije nego što riješite da izdvojite ogromnu sumu novca na novu odjeću ovog proljeća, pogledajte u ormaru šta sve imate od stare odjeće. Sviđa vam se ta bluza, ali ne možete da je nosite jer ima fleku od mastila? Prije nego što je stavite na pranje, potopite je preko noći u lavor koji ćete napuniti sa dvije trećine mlijeka i jednom trećinom bijelog vinskog sirćeta. I fleka će nestati.

2) SPREMITE SREDSTVA ZA ČIŠĆENjE

Nemojte da gubite vrijeme u traženju sredstava za čišćenje. Ako imate više kupatila, dobro bi bilo da u svakom imate isti set sredstava, kao i u kuhinji. Tako ćete uštedjeti dosta vremena.

3) UMJESTO UBRUSA KORISTITE NOVINE

Papirni ubrusi nisu uvijek dobri za brisanje površina, jer recimo ne mogu lijepo da obrišu ulje, već ga samo razmazuju po površini, pogotovo po staklu. Ali, novine mogu da prodru u ulje, pokupe ga i učine staklo još sjajnijim. Za čišćenje prozora se preporučuje da koristite novine i sprej za staklo sa alkoholom, jer ćete tako najbolje skinuti prljavštinu i masnoću.

4) PAZITE NA BOJE PRILIKOM PRANjA VEŠA

Najkomplikovaniji dio pranja veša je sortiranje i odvanje veša po boji. Ali, ako ne možete to da radite jer nemate vremena ili imate previše veša, možete da perete razne boje zajedno ako dodate sirće sa praškom.

Kiselina u destilovanom bijelom vinskom sirćetu uništava alkalnost deterdženta i čini čišćenje efektivnijim, ali je i dalje dovoljno blago da očuva i omekša materijale. Kiselina takođe čini da vam odjeća miriše svježije jer probija kroz ostatke dezodoransa i znoja. Ne birnite za miris sirćeta na odjeći, nestaće kada se odjeća osuši.

5) OČISTITE VENTILACIJU

Kada očistite ventilaciju u kući, napunite je voskom za auto. Tako se prašina neće nakupljati tako brzo i vazduh će bolje cirkulisati.

6) ODRŽAVAJTE SVE SUVIM

Većina ljudi misli da bi trebalo da brišu površine vlažnom krpom, ali eksperti preporučuju da koristite suvu rpu od mikrofibra i njom da brišete površine, naravno uz malu pomoć deterdženata za svaki tip površina.

7) UKLONITE USTAJAO MIRIS VAZDUHA U KUĆI

Ništabolje od svježeg proljetnog vazduha u kući. Međutim, iako otvorite širom prozore, da biste se riješili zimske ustajalosti u vazduhu, morate da koristite dodatne sredstva. Prirodne svijeće će najbolje pročistiti vazduh, a one sa mirisom lavande donijeće novu dimenziju i svježinu u kući, čak i više nego one sa mirisom limuna, tvrde ekesperti.

8) IZBORITE SE SA FLEKAMA POMOĆU PASTE ZA ZUBE

Ako su vam djeca opet isprljala zid bojicama, eksperti savjetuju da utapkate pastu za zube maramicom da biste obrisali fleku. Ovim možete da obrišete i cipele, dno pegle ili hromirane površine u kući, kako bi postale sjajnije.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0