Sarajevo: Projekt „Bebe vole biblioteku“ Sarajevo: Projekt „Bebe vole biblioteku“
U Američkom kutku Biblioteke Sarajeva danas je upriličeno druženje pod nazivom „Bebe vole bibliteku“. Radi se o zajedničkom projektu američke ambasade i Biblioteke Sarajeva... Sarajevo: Projekt „Bebe vole biblioteku“

U Američkom kutku Biblioteke Sarajeva danas je upriličeno druženje pod nazivom „Bebe vole bibliteku“.

Radi se o zajedničkom projektu američke ambasade i Biblioteke Sarajeva koje ima za cilj približavanje kultura i jačanje veza koje spajaju dvije zemlje – Sjedinjene Američke Države i Bosnu i Hercegovinu.

– U svakom smislu, koliko možemo, učimo jedni od drugih i razmjenjujemo iskustva koja su zanimljiva unutar jednog kulturnog konteksta prenoseći ga u drugi. Jedna od lijepih stvari koja je već godinama tradicija u SAD-u jeste da bebe od najranijih mjeseci dolaze u biblioteku – izjavila je voditeljica Američkog kutka Biblioteke Sarajevo Amra Pandžo .

Tako je, po njenim riječima, nastao ovaj mali projekt „Bebe vole biblioteku“ i danas je upriličen drugi susret.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *