Samopouzdanje se uči, evo kako! Samopouzdanje se uči, evo kako!
Oko 80 posto odraslih osoba željelo bi imati više samopouzdanja, kaže jedno istraživanje, a ako pripadate toj kategoriji, ovi su savjeti sigurno dobrodošli Kada... Samopouzdanje se uči, evo kako!

Oko 80 posto odraslih osoba željelo bi imati više samopouzdanja, kaže jedno istraživanje, a ako pripadate toj kategoriji, ovi su savjeti sigurno dobrodošli

Kada imate samopouzdanja, osjećate se sposobnije i pozitivno utječete na ljude oko sebe. Uvijek možemo raditi na sebi, bez obzira na to koliko smo zadovoljni, a Georgina Elliott, stručnjakinja i savjetnica za samopouzdanje, za Female First donosi devet naputaka koji vam mogu biti izvrsne smjernice.

Ignorirajte kritičare

Ako ste okruženi ljudima koji se uglavnom bave negativnim mislima, uvijek su nezadovoljni te takvo raspoloženje prenose na vas, odmaknite se i okrenite ljudima koji imaju više pozitivnih misli.

Putujte

Probajte se organizirati i otići na neko mjesto koje još niste vidjeli. To uopće ne mora biti dalek put. Hrvatska ima toliko prirodnih ljepota i skrivenih kutaka, a toplo vrijeme konačno nam je pokucalo na vrata.

Ne uspoređujte se s drugima

Jedan od najvećih neprijatelja samopouzdanja je uspoređivanje s drugima. Pustite druge i njihove živote te se bavite sobom.

Vrijeme za sebe

Samopouzdanje ima korijenje u osjećajima koje imate za same sebe. Iskoristite rijetke trenutke samoće da razmislite o onome što želite, što vas tišti i što biste trebali promijeniti kako biste se osjećali bolje.

Držite do svog izgleda

Kako izgledate, tako se i osjećate. Bez obzira na okolnosti, potrudite se držati do svog izgleda jer on uvelike utječe na naše raspoloženje i samopouzdanje, bez obzira što smatramo da je unutarnja ljepota puno važnija.

Širite horizonte

Učite nove stvari bilo da se radi o stranom jeziku, bilo tečaju keramike ili ronjenja. Sa svakim novim iskustvom raste i vaše samopouzdanje jer ćete uvijek imati temu više za razgovor u bilo kojem društvu.

Opustite se

Oko 90 posto stvari koje nas brinu u životu najčešće se ne dogode. Zato se prestanite brinuti i dozvolite si malo više opuštanja. Vidjet ćete s vremenom da ćete imati više samopouzdanja u svoje odluke.

Pokrenite se

Ako aktivno vježbate, u tijelu vam se oslobađaju endorfini, a to znači da ćete se odlično osjećati. Odaberite bilo koju aktivnost, od bicikliranja do pilatesa. Jedino je važno da se krećete.

Ostavite prošlost iza sebe

Ne stavljajte si sami kamen oko vrata analizama loših poteza u prošlosti. Što je bilo, bilo je. Živite u sadašnjosti i veselite se budućnosti.

Izvor: Tportal

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0