S.Art – Predivne rukotvorine u potpisu Sanite Mujkić S.Art – Predivne rukotvorine u potpisu Sanite Mujkić
Da je za svaki početak potrebna samo dobra volja, to nam je pokazala i Sanita Mujkić iz Zavidovića. Ova, diplomirana profesorica Engleskog jezika i književnosti,... S.Art – Predivne rukotvorine u potpisu Sanite Mujkić

Da je za svaki početak potrebna samo dobra volja, to nam je pokazala i Sanita Mujkić iz Zavidovića. Ova, diplomirana profesorica Engleskog jezika i književnosti, osim retoričkih sposobnosti pokazala je šta njeno oko, a i njene ruke umiju da naprave. Naime, riječ je o savršeno dizajniranom i izrađenom nakitu. A svakako zaštiti znak S.Art-a su ogrlice, koje su već odavno poznati brend na našem prostoru. Mene je zanimalo kako je sve to počelo, a ljubazna profesorica je to sa nama i podijelila:

Počelo je zaista sasvim slučajno. Taj dan sam išla sa kolegicama da pronađem odgovarajući rođendanski poklon za prijateljicu. Tragajući naišla sam na jednu radnju sa repromaterijalom. Tu su one nastavile potragu za poklonom, a ja sam birala kopče, iglice, lance, sajle. To je bilo lahko. A tatu sam naravno, morala nazvat da ga pitam za adekvatna kliješta.”

Sve je počelo prije, nešto manje od 4 godine, tačnije u Maju 2014-te godine će biti 4 godine od kako postoji S.Art. Što se tiče inspiracije, Sanita kaže da je pronalazi svugdje. Od internet portala do američkih serija i svakako na ulici.

Pratim i svjetske modne trendove onoliko koliko se prvenstveno meni dopadaju. Trenutni svjetski hit su biserne maxi ogrlice tj.chanel je pokrenuo taj hit i meni se dopada pa nekako taj chanel poprimi svoju inačicu iz S.Art radionice.

Nakit pravi od lanaca i perlica. Dodala je da je nekoliko stvarčica izradila i sa fimo masom i nekim drugim materijalima, ali lanci i perlice su ono što karakteriše S.Art nakit i čega se drži već duži period. U zadnje vrijeme, pored perlica, svakako su jako popularni kristali raznih veličina i boja pa i njih rado ubaci.

Na pitanje kako je okolina djelovala na njene rukotvorine, iako sam i sama znala, a i vi sami kada vidite znat ćete o čemu pričam, ona je nastavila priču:

Okolina na nakit iz S.Art radionice od samog početka reaguje odlično, a kako vrijeme prolazi S.Art nakit biva sve bolje i bolje prihvaćen. Kadkad, znam da dobijem poruke gdje mi se jave djevojke i iz drugih zemalja balkana samo da kažu da su oduševljene mojim radom i kako im je žao što nisu blizu, ali i te djevojke nađu načina da dođu do svog komada S.Art nakita preko nekih poznanika iz BiH.

A dokaz o uspjehu svojih ideja i kreativnosti pokazala je i gostujući na Face TV-u, uradila je nekoliko inervijua, a kaže da je u pripremi i novo gostovanje u jutarnjem programu na Alfa TV-u.

 

 

Mi joj želimo puno uspjeha u njenom radu. I zahvaljujemo joj se što nam je dopustila da predstavimo nju i njen rad. A vama…vi ćete uživati gledajući djela njenih ruku.

 

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0