Ruku na srce: 450 paketića obradovalo sarajevsku dječicu Ruku na srce: 450 paketića obradovalo sarajevsku dječicu
Humanitarno udruženje studenata ‘Ruku na Srce’ danas je u 11:00 sati u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu organizovalo i podijelilo 450 paketića za djecu... Ruku na srce: 450 paketića obradovalo sarajevsku dječicu

Humanitarno udruženje studenata ‘Ruku na Srce’ danas je u 11:00 sati u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu organizovalo i podijelilo 450 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kantona Sarajevo.

Vođeni ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, studenti pored fakultetskih obaveza svoje vrijeme su nesebično i po treću godinu za redom odvojili za plemeniti i veoma humani rad, a sve to u cilju postizanja osmijeha na licima dječice koja često ne znaju kako je osjećati se sretnim. Bitno je istaći da iza ovog Udruženja je i mnogo drugih uspješnih projekata. Do sada su organizovane razne radionice slikanja, sviranja, pjevanja, instrukcije i pomoć pri učenju.

Ove godine, djeca uzrasta od 1 do 15 godina su imali priliku da prisustvuju odličnoj predstavi za djecu u kojoj su se upoznali sa svim onim lijepim likovima iz njima dragih bajki, od Pepeljuge i Crvenkapice, do Pinokija i Petra Pana. Priredbu za mališane su potpuno pripremili i u istoj učestvovali članovi ovoga Udruženja.

Manifestaciju je otvorila predsjednica ovoga Udruženja, gospođica Elma Adanalić, gdje se posebno zahvalila svim dobrim ljudima koji su podržali projekat, a onda pozvala samo jedan mali dio ekipe koji je realizovao istu. Roditelji i njihova djeca su, nakon dva i po sata zanimljivog druženja, otišli zadovoljni i sretni ka svojim porodicama. Za nadati se je da će ovakvih projekata biti mnogo više u našem gradu i da će mnoga djeca osjetiti barem na tren šta znači imati sretno djetinjstvo.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *