Romantično putovanje u Dubai Romantično putovanje u Dubai
Svi mi tražimo idiličan i savršen grad za svoj medeni mesec. Koju destinaciju izabrati? Idealan odgovor i pravi recept za pronalaženje istog, ne postoje.... Romantično putovanje u Dubai

Svi mi tražimo idiličan i savršen grad za svoj medeni mesec. Koju destinaciju izabrati? Idealan odgovor i pravi recept za pronalaženje istog, ne postoje. Ipak, ukoliko je medeni mesec vaša prilika da doživite i proživite malo glamura i više luksuza nego obično, imamo rešenje za vaše dileme. Posetite Dubai!

Dubai je jedan od sedam emirata Ujedinjenih Arapskih Emirata, države koja u poslednjih par decenija beleži vrtoglavi ekonomski razvoj. Ovaj grad je, u tom periodu, postao jedna od najluksuznijih svetskih destinacija, koja jednako privlači ljude iz biznisa, kao i veliki broj turista. Mladom bračnom paru na medenom mesecu, Dubai može da ponudi jako puno raskoši i luksuza, ali i gostoljubivosti, puno privatnosti i savršenu diskreciju. Ovo dolazi otuda, što su u ovom gradu, spoj tradicionalnih vrednosti i savremen razvoj, u savršenom skladu.

Ovo su samo neke od preporuka, koje po nama, ne biste smeli da propustite u Dubaiju.

Burdž Kalifa

burdz-kalifa-dubai

Sasvim jednostavan razlog za posetu ovom mestu. Ovo je najviši oblakoder na svetu. Visok je 829,84 metara, i sa njegovog vrha ćete se osećati da ste na krovu sveta. Po nama, sasvim dovoljno za malo romantike.

Dubai Mol

Trgovinski centar sa više od hiljadu i dvesta radnji. Ovde ćete savim sigurno naći nešto i za vas dvoje, komad garderobe, nakit ili sat. Ukoliko niste raspoloženi za kupovinu, u ovom centru možete da uživate u brojnim fontanama pa čak i u oazi. Ono što predstavlja pravo iznenađenje, je staza za skijanje! Staze za smučanje su visoke šezdeset metara i ima ih ukupno pet, različitih karakteristika, od one za početnike, do one koja je namenjena profesionalcima. Najduža staza je dugačka četiri stotine metara. Naravno, u sklopu ovog skijališta, nalazi se žičara kao i ugostiteljski lokali koji će učiniti da se osećate kao na Alpima. Za odeću i opremu ne brinite, iznajmljivanje ulazi u cenu ski pasa.

Safari pustinjom

Bez obzira na sjajno skijanje, ne zaboravite da ste u srcu pustinje. Iskoristite priliku da se udaljite od grada i u iznajmljenom terencu vozite safari. Naravno, čak i ukoliko niste previše iskusni u vožnji, ljubazni domaćini su za vas obezbedili najbolje instruktore vožnje, koji će vas voditi kroz ovaj zanimljivi reli.

Muzej Dubaija

nacionalni-muzej-dubai-0

Naravno da u Dubaiju nije sve u vezi sa luksuzom i trošenjem novca. Ovaj grad ima svoj muzej, smešten u građevini iz 1787. Posetite ovu zanimljivu zbirku istorijskih i arheoloških eksponata koji svedoče o bogatoj prošlosti ovog dela sveta.

Krstarenje zatonom

krstarenje-u-dubaiju

Dubai nema prirodnu reku ili oazu, ali poseduje zaton koji zalazi duboko u kopno i koji je vremenom proširen i produbljen dovoljno da je njime moguće krstariti

Luksuzni brodovi mogu vam ponuditi neponovljivo panoramsko razgledanje grada. Verujte da ovakvu priliku nećete propustiti. I nećete zažaliti. Naprotiv.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0