Proljetna superhrana: Zdrave namirnice za svaku dijetu! Proljetna superhrana: Zdrave namirnice za svaku dijetu!
Dobar odabir hrane može poboljšati tvoje zdravlje, oraspoložiti te, očistiti tvoju kožu, dati ti energiju i ubrzati metabolizam. ZDRAVA prehrana odavno je prestala biti... Proljetna superhrana: Zdrave namirnice za svaku dijetu!

Dobar odabir hrane može poboljšati tvoje zdravlje, oraspoložiti te, očistiti tvoju kožu, dati ti energiju i ubrzati metabolizam.

ZDRAVA prehrana odavno je prestala biti neukusna i dosadna. Svoj tanjir možeš lako napuniti finim svježim namirnicama u svako godišnje doba, potrebno je samo malo znanja i maštovitosti! Dobar odabir hrane može poboljšati tvoje zdravlje, oraspoložiti te, očistiti tvoju kožu, dati ti energiju i ubrzati metabolizam.

Isprobaj ovu superhranu i počni živjeti zdravije!

Orah

Orasi su bogati vitaminima i mineralima, te zdravim masnoćama koje će potaknuti imunitet, sniziti holesterol, ojačati kosti i pomoći ti pri regulisanju težine. Možeš ih jesti same, kao grickalice, ili ih možeš dodati u svoje jutarnje žitarice ili popodnevnu salatu.

Šparoge

Ovo povrće sadrži puno vitamina B, vlakana, kalija, cinka, magnezijuma i željeza. Ubaci ih u salatu ili ih jedi s jajima ili tjesteninom!

Mladi luk

Mladi luk pomaže pri mršavljenju! Intenzivan miris i okus ovog povrća brzo će te zasititi i tako spriječiti nepotrebno prejedanje. Osim toga, luk će regulirati krvni pritisak i ojačati imunitet.

Mahunarke

Protein iz mahunarki tvom će mozgu poslati signal sitosti, dok će vlakna poboljšati probavu i ubrzati metabolizam.

Špinat

Špinat je bogat željezom i vitaminima C, E i K. Konzumiraj ga što češće – ubaci ga u smoothie, kuhaj ga ili ga dodaj u salatu te začini s limunom. Šoljica špinata dnevno učinit će čuda za tvoje zdravlje!

Artičoke

Ovo povrće s oštrim listovima bogato je magnezijem, mineralom koji pokreće više od 300 biohemijskih reakcija u tijelu. Ako iz hrane ne dobijaš dovoljno magnezijuma, tvoji mišići moraju raditi više kako bi se pokrenuli pa ćeš se brže umarati.

Losos

Riba bogata omega-3 masnih kiselina poboljšaće zdravlje tvoje kože.

Jagode

Jagode su bogate antioksidansima i vitaminom C, a pomoći će ti i kod čišćenja kože. Osim što su ukusne za jelo, možeš ih zgnječiti te koristiti kao masku za lice.

Jaja

Jaja sadrže 9 esencijalnih aminokiselina i veliku količinu proteina. Istraživanja su pokazala kako žumanci sadrži nutrijente bitne za pamćenje!

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0