Prednosti zubnih implanta prilikom nadoknade izgubljenih zuba Prednosti zubnih implanta prilikom nadoknade izgubljenih zuba
Zubni implanti su osnova na koju se postavljaju krunice prilikom nadoknade izgubljenih zuba. U suštini, zubni implanti su titanijumski „šrafovi“ koji se postavljaju u... Prednosti zubnih implanta prilikom nadoknade izgubljenih zuba

Zubni implanti su osnova na koju se postavljaju krunice prilikom nadoknade izgubljenih zuba. U suštini, zubni implanti su titanijumski „šrafovi“ koji se postavljaju u viličnu kost, na mesto na kome se nalazio koren izgubljenog zuba. Vremenom, zubni implantat srasta sa koskom vilice i predstavlja izuzetno čvrstu osnovu za krunicu, a pritom se ponaša kao koren prirodnog zuba. Evo zašto su zubni implanti postali standard i prvi izbor prilikom nadoknade izgubljenih ili oštećenih zuba.

 • Prva najbolja stvar posle prirodnih zuba. Zubni implanti su jaki i stabilni. Izgladaju kao i prirodni zubi, pružaju isti osećaj prilikom žvakanja i uklapaju se u vilicu kao i prirodni pošto se izrađuju preciznom laserskom tehnologijom. Ukratko, zubni implanti u potpunosti funkcionišu kao i prirodni zubi. Druge opcije mogu dovesti do propadanja kosti i smetati prilikom žvakanja, smejanja, govora i drugih svakodnevnih aktivnosti.
 • Napravljeni su da traju. Zubni implanti su dugročno rešenje. Zubni mostovi koji su bili najčešće rešenje u prošlosti traju samo 5 do 7 godina, a uz pravilno održavanje i preko 10 godina. Mađutim, oni moraju biti zamenjeni u jednom trenutku. Uz pravilno održavanje, zubni implantati mogu trajati ceo život, uz potencialno povremeno podešavanje. Ovo treba uzeti u obzir kada se poredi cena zunbih implantata sa ostalim rešenjima.

zubni-implanti2

 • Uživajte u životu bez brige o zubima! Nema potrebe da ostajete kod kuće ili da se osećate neprijatno u javnosti, da se stidite jer vaš osmeh izgleda drugačije, niti da brinete da će vam proteza ispasti dok se  smejete, pričate ili jedete. Zubni implanti vam neće ugrožavati svakodnevne akrivnosti, i omogućiće vam da živite kao da i dalje imate sve prirodne zube.
 • Čuva prirodni izgled lica i osmeha. Ukoliko u vilici nedostaje više zuba može doći do izobličenja lica, tačnije lice će izgledati usukano. Zubni implanti će očuvati prirodni oblik vašeg lica i osmeha.
 • Čuva viličnu kost zdravom. Ukoliko ostavite prazan prostor u vilici nakon gubitka jednog ili više zuba, može doći do novih zdravstvenih problema, kao što su gubitak i slabljenje dela vilične kosti na delu na kome se nalazio izgubljeni zub. Ukoliko se u viličnoj kosti ne nalazi zub, ona gubi svoju funkciju i kao nepotrebna, ona vremenom gubi snagu i čvrstinu. Zubni implantati su jedino rešenje za zamenu zuba koji ne samo da čuvaju već i stimulišu rast vilične kosti.
 • Zubi će biti u vilici, a ne u čaši.  Zubni implanti će se postarati da vaši zubi budu tamo gde im je i mesto – u vilici. Nećete morati više da brinete da li će vaša protaza ispasti ili se pomerati u ustima. Pranje zuba i korišćenje konca za čišćenje zuba sa zubnim implantima je isto kao i kod prirodnih zuba.

zubni-implanti3

 • Normalan govor. Mobilne proteze vam mogu stvarati probleme prilikom govora. Sa zubnim implantima tih problema nema jer funkcionišu kao prirodni zubi.
 • Možete jesti svoju omiljenu hranu. Uz zubne implante ćete uživati u hrani bez ikakvih problema. Vaš zagrižaj će biti potpuno prirodan, i neće biti neprijatnosti kao kod mobilnih proteza. Moći ćete da jedete bukvalno bilo šta što biste jeli sa prirodnim zubima.
 • Nema karijesa. Karijes se ne može javiti na krunicama koje se postavljaju na zubne implante (uglavnom bezmetalne keramičke krunice). Naravno, ovo ne znači da ne treba voditi računa o oralnoj higijeni. I dalje treba nastaviti sa redovnom oralnom higijenom i stomatološkim pregledima, kao da je zub prirodan.
 • Zubi su na mestu i ne prave buku. Proteza može da sklizne kada jedete, pričate, smejete se, ljubite se ili kašljete, a vi morate da je vraćate na mesto svaki put kada se to desi. Zubni implanti su fiksirani za vilicu, što znači da se neće pomerati, škljocati ili škripati.
 • Ne oštećuje okolne zube. Postavljanje zubnog mosta zahteva brušenje okolmih zuba sa jedne ili obe strane u odnosu na zub ili zube koji se nadoknađuju. Tako se oštećuju zdravi zubi, koji više nikada neće moći da se zaleče. Sa druge strane, zubni implanti idu direktno u viličnu kost, na mesto na kome je nekada bio koren prirodnog zuba, bez ugražavanja okolnih zdravih zuba. Takođe, zubni implanti sprečavaju da se okolni zubi pomeraju na upražnjeno mesto koje je nastalo gubitkom prirodnog zuba.
 • Pouzdaniji od drugih metoda. Zubni implanti nose epitet pouzdanih i na duge staze najboljih rešenja za nadoknadu zuba. Rezultati koji se dobijaju ugradjom zubnih implanata su predvidljivi, dugotrajni i pouzdani.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0