Pozitivno razmišljanje vodi uspješnom biznisu Pozitivno razmišljanje vodi uspješnom biznisu
Kod većine malih poduzetnika čaša je uvijek pola puna. Pri velikim turbulencijama prilikom otvaranje i vođenja kompanije, to je zapravo jedini način da prežive... Pozitivno razmišljanje vodi uspješnom biznisu

Kod većine malih poduzetnika čaša je uvijek pola puna. Pri velikim turbulencijama prilikom otvaranje i vođenja kompanije, to je zapravo jedini način da prežive i napreduju. U intervjuu koji je radio biznis magazin Open Forum, Jon Gordon,  autor teksta “The Energy Bus” smatra kako je pozitivna energija razlog svakog dugoročnog uspjeha i neuspjeha u poslu. On smatra kako pozitivno razmišljanje može dovesti do uspjeha. Donosimo Vam nekoliko načina kako da iskoristite ovu blagodat i učinite vaš biznis još uspješnijim.

Vi ste vozač autobusa. Imate mogućnost izbora da vozite kako vi želite. Vi birate energiju koja će odrediti vašu vožnju, vaš stav i kako vas drugi posmatraju.

Prestanite kriviti druge. Dugoročno, to nije njihova greška. Biti odgovoran za svoje poslovanje je razlog zbog koje ste započeli biznis, zar ne?

Neka vaše gorivo bude pozitivna energija. Bilo da sipate pozitivno ili negativno gorivo, vaš stav, vaše razmišljanje, vaše uvjerenje i vaš optimizam imaju veliki uticaj. Sa pozitivnom energijom bit ćete sposobni da ostavite ciljeve za koje drugi misle da su nemogući.

Vodite kompaniju sa optimizmom. Istraživanjima je dokazano da velike ekipe, vođe i organizacija definira optimizam kao veoma važan faktor njihovog uspjeha. Optimistični lideri su u mogućnosti da svoje ljude usmjere u pravom smjeru i da stvaraju uspjeh.

Zabranite umu negativne misli. Ne dozvolite da bilo šta negativno šeta i zagađuje mozak. Izbacite stres i strah, jer su to najveći neprijatelji pozitivne energije.

Prestanite se žaliti, bez nuđenja alternative. Žaljenje se poredi sa povraćanjem. Nakon toga nam je bolje, ali ljudi oko nas se osjećaju bolesno. Žaljenje može biti samo kontraproduktivno za vašu kompaniju. “Nema žaljenja” pravilo nalaže da nemate pravo se žaliti ukoliko niste došli sa jednim ili dva moguća rješenja na vaše pritužbe. Na ovaj način, žalbe se ogledaju kao katalizatori za inovacije i promjene unutar svake kompanije.

Budite zahvalni. Nemoguće je u isto vrijeme bti pod stresom i biti zahvalan. Zahvaljujte se svaki dan. Kao i u mnogo drugih područja života, mi postajemo ono na šta smo fokusirani.

Pronađite svoje “zašto”. Prestanimo tražiti sreću sa specifičnim poslom. Umjesto toga, radimo posao koji radimo sa strašću, a tada će nas svrha i sreća sama pronaći. Pronađite vašu svrhu, i dopustite da vas ona naelektriše. Odličan primjer je jedna brokerica hipotekama koja je pronašla svoju svrhu u spašavanju brakova. jer je osjećala kako pomaganje ljudima da obezbjede svoj dom će pomoći da i očuvaju brak, što su istraživanja i dokazala. “Zašto” pomaže kako bi se prevladala većina izazova.

Podijelite to i na poslu. Rukovodstvo je u biti “trasfer vjerovanja.” Lideri trebaju podijeliti svoja uvjerenja sa zaposlenima. Treba postavljati pitanja “Kakvu mi to vrijednost stvaramo? Kakva su naša očekivanja? Koja su to naša uvjerenja? Šta mi to želimo postići?” To pomaže zaposlenima da postanu dobar tim i zadovoljni poslom koji obavljaju.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0