Postavlja se krovna konstrukcija na Isa-begov hamam Postavlja se krovna konstrukcija na Isa-begov hamam
Radovi na obnovi Isa-begovog hamama, najstarijeg gradskog turskog kupatila u Sarajevu, realiziraju se predviđenom dinamikom. U toku je postavljanje krovne konstrukcije, kao i vanjski... Postavlja se krovna konstrukcija na Isa-begov hamam

Radovi na obnovi Isa-begovog hamama, najstarijeg gradskog turskog kupatila u Sarajevu, realiziraju se predviđenom dinamikom. U toku je postavljanje krovne konstrukcije, kao i vanjski i unutrašnji građevinski i zidarski radovi koji se mogu izvoditi i po nižim temperaturama zraka – potvrdio je Feni direktor Vakufske direkcije Sarajevo Senaid Zajimović.

Izvođač radova je turska firma “Erbu”, dok se obnova ovog nacionalnog spomenika BiH realizira pod okriljem Vakufske direkcije Sarajevo.

Zajimović je potvrdio da će grubi građevinski radovi biti obustavljeni s prvim višim minusima i snijegom te će biti nastavljeni na proljeće.

1451989_740201052675654_1789794085_n

U trodnevnoj posjeti objektu i Vakufskoj direkciji Sarajevo boravili su predstavnici Direkcije za vakufe Republike Turske koja i finansira obnovu hamama. Riječ je o redovnom mjesečnom obilasku gradilišta i analizi dinamike radova.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *