Otkrij Posavinu: Promocija nove turističke destinacije Otkrij Posavinu: Promocija nove turističke destinacije
Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) iz BiH u saradnji sa Centrom za razvoj unutarnje plovidbe (CRUP) iz Hrvatske u okviru IPA programa prekogranične... Otkrij Posavinu: Promocija nove turističke destinacije

Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) iz BiH u saradnji sa Centrom za razvoj unutarnje plovidbe (CRUP) iz Hrvatske u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2007-2013. provodi projekt „Otkrij Posavinu– razvoj i promocija zajedničke turističke.

Dva su specifična cilja ovog projekta su razvoj prepoznatljive zajedničke turističke ponude u Posavini i promocija regionalnog identiteta i turističke ponude u Posavini – rečeno je Feni u Centru za okolišno održivi razvoj.

Isti partneri su tokom 2011. godine realizirali projekt Sava Navigo – razvoj nautičkog turizma na rijeci Savi i promocija regije Posavine u okviru kojeg je kreiran regionalni identitet turističke regije Posavina koja obuhvata Sisačko-moslavačku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju u Hrvatskoj, te granične općine u BiH (Kostajnica, Kozarska Dubica, Novi Grad, Brod, Gradiška, Srbac, Derventa, Orašje, Šamac, Odžak i Brčko).

Otkrij Posavinu

Otkrij Posavinu

Na osnovu rezultata prethodnog projekta, kao i na osnovu aktivnosti planiranih u ovom projektu, definirat će se i promovirati zajednička turistička ponuda regije Posavina, ističu iz COOR-a.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *