Ponovni povratak u kuću nakon poplave: Mjere opeza Ponovni povratak u kuću nakon poplave: Mjere opeza
Koliko god da, puni strepnje pomješane s radošću, želite da što prije uđete u svoj dom poslije nepogode, neophodno je da se pridržavate osnovnih... Ponovni povratak u kuću nakon poplave: Mjere opeza

Koliko god da, puni strepnje pomješane s radošću, želite da što prije uđete u svoj dom poslije nepogode, neophodno je da se pridržavate osnovnih pravila bezbjednosti. Ako je ikako moguće, ostavite djecu i kućne ljubimce kod prijatelja ili rođaka i dovedite ih tek kad budete sigurni da je u kući bezbjedno.

Pazite zbog moguće pojave zmija, pacova ili insekata koji su ušli u kuću tražeći zaklon od poplave. Prije nego što uđete u kuću, provjerite spolja da li je došlo do oštećenja na strujnom vodu, dovodu gasa, napuklina na temelju i tome slično. Možda je opasno ući u sam objekat.

Omirišite vazduh i provjerite da li se možda osjeća gas. Ako osjetite miris gasa ili čujete neprijatno šištanje, napustite kuću i pozovite vatrogasce. Čim uđete u kuću, otvorite sva vrata i prozore i ostavite ih što duže otvorene. To naročito važi za slučaj da vam je kuća bila zatvorena duže od 48 sati.

Isključite dovod struje i vode sve dok ne budete potpuno sigurni da je sve ispravno, a to će najbolje ustanoviti profesionalci.

Pregledajte podove i plafone i provjerite da li negdje ima ulegnuća, jer to mogu biti nebezbjedne tačke.

 

Izvor: Lisa.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *