Planinska ljepotica spremna za snježne radosti : Bjelašnica Planinska ljepotica spremna za snježne radosti : Bjelašnica
Iako skijaška sezona na sarajevskim olimpijskim planinama zvanično još nije počela, sve je spremno za doček skijaša, bordera, sankaša, šetača, ljubitelja snijega. Tekst i... Planinska ljepotica spremna za snježne radosti : Bjelašnica

Iako skijaška sezona na sarajevskim olimpijskim planinama zvanično još nije počela, sve je spremno za doček skijaša, bordera, sankaša, šetača, ljubitelja snijega.

Tekst i foto: Bisera Džidić

Na Bjelašnici staze su “iščešljane”, ski-liftovi spremni, a proteklog vikenda prvi borderi su bili u “ispitivanju” terena.

Snježne radosti željno očekuju i najmlađi i brojni ljubitelji prirode koji uživaju u šetnji, pješačenju i čistom planinskom zraku.

Proteklog vikenda Bjelašnica je bila puna šetača i planinara koji su napravili i prve prtine.

Oko 200 učesnika memorijalnog uspona na najviši vrh Bjelašnice, Opservatorij, uživali su u snijegu i lijepom vremenu što je itekako olakšalo uspon na 2.067 metara nadmorske visine. Planinari iz Beograda, Splita, Plava, Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Istočnog Sarajeva u subotu su bili na vrhu Bjelašnice da bi odali poštu sedmorici mladića koji su izgubili život na tom lokalitetu u snježnoj oluji 2. decembra 1962. godine.

Na Igmanu, Bjelašnici, Jahorini i na Vlašiću sve je spremno za početak skijaške sezone, a ugostitelji i ski-serviseri čekaju prve goste i naravno, najbitnije za zimske sportove, dosta snijega. Meteorolozi prognoziraju obilnije snježne padavine krajem januara i početkom februara.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0