Pila je 3 l vode dnevno zbog glavobolje i loše probave, a rezultat je bio zadivljujući Pila je 3 l vode dnevno zbog glavobolje i loše probave, a rezultat je bio zadivljujući
Sarah Smith, 42-godišnja Britanka i majka dvoje djece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu. Nakon preporuke liječnika, odlučila se na eksperiment, te je... Pila je 3 l vode dnevno zbog glavobolje i loše probave, a rezultat je bio zadivljujući

Sarah Smith, 42-godišnja Britanka i majka dvoje djece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu. Nakon preporuke liječnika, odlučila se na eksperiment, te je tijekom 28 dana pila tri litre vode dnevno. Rezultati su bili nevjerojatni!

Nakon što su je godinama mučile glavobolje i loša probava, neurolog i nutricionist savjetovali su joj da počne piti tri litre vode dnevno kako bi tijelo bolje funkcioniralo.

Sarah je dan obično započinjala šalicom čaja, a vodu bi popila uz ručak i večeru – u prosjeku litru dnevno.

Kad je vidjela podatak da svaka peta žena ne unosi dovoljno vode u organizam, odlučila je napraviti eksperiment i tijekom četiri tjedna unositi preporučenu količinu te vidjeti što će se dogoditi. Iskustvo je opisala uDaily Mailu.

Tri litre vode zvuče jako puno, zato se posavjetovala s liječnikom opće prakse kako naglo povećanje unosa vode ne bi ostavilo zdravstvene posljedice.

Ohrabrio ju je preporukom da jednu litru popije ujutro, jednu u poslijepodnevnim satima i jednu navečer. ‘Vaši bubrezi, koji filtriraju otpadne tvari iz krvi prije nego što ih pretvore u mokraću, brzo će osjetiti korist.’

Cijeli je eksperiment pratilo i fotografiranje iz tjedna u tjedan. Na početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52 godine, dakle 10 godina više. Imala je tamne kolutove oko očiju, zbog čega je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža je bila bez sjaja. ‘Izgledala je mrtvo’, piše Sarah.

Čak su joj i usne bile smežurane, što je klasičan znak loše hidratacije. Svaki sustav i funkcije u našem tijelu ovise o vodi. Ona ispire toksine iz vitalnih organa, prenosi hranjive tvari do stanica, osigurava vlažan okoliš za uši, nos i grlo, izbacuje otpad.

Ne unositi dovoljno vode znači oslabiti organizam. Zato je odlučila 28 dana piti tri litre vode dnevno, i rezultat je bio zapanjujuć.

Osjećala se bolje već nakon prvog tjedna

Već pri kraju drugog tjedna primijetila je da tjedan dana nije imala glavobolje te da joj je probava radila puno bolje.

Nakon četiri tjedna eksperimenta, njezino je lice izgledalo potpuno drugačije. Izgledala je kao druga žena. Tamni kolutovi oko očiju su potpuno nestali, kao i crvenilo. Koža joj je postala glatka gotovo kao kad je bila dijete. Transformacija je bila zadivljujuća.

Također se osjećala zdravije, poletnije i mršavije, što je nevjerojatno jer nije ništa promijenila u svojoj rutini osim količine vode koju je unosila.

Nije se odrekla ni provoda i pokoje kapljice alkohola, ali je pritom pila i dovoljno vode te se ujutro budila svježa.

Savjetuje da svaka žena učini isto – pije tri litre vode dnevno i vidi što će se dogoditi! Naravno, prije toga posavjetujte se s liječnikom.

Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0