Ozvaničen početak turističke sezone na Bjelašnici i Igmanu Ozvaničen početak turističke sezone na Bjelašnici i Igmanu
Zimska turistička sezona 2013/2014 na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici zvanično je otvorena danas. Aktivnosti povodom otvaranja organizirali su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (KS),... Ozvaničen početak turističke sezone na Bjelašnici i Igmanu

Zimska turistička sezona 2013/2014 na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici zvanično je otvorena danas. Aktivnosti povodom otvaranja organizirali su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (KS), Turistička zajednica KS-a i hotel ”Maršal”, uz podršku KJP ZOI’ 84.

Glasnogovornica KJP ZOI ‘84 Muamera Šehić je kazala da je sve spremno za početak zimske turističke sezone na olimpijskim planinama te da će danas biti besplatno korištenje lifta BX jer je taj dio dovoljno prekriven snijegom uz pomoć mašina za proizvodnju vještačkog snijega.

Najavila je da će biti besplatna i trosjedna žičara na Bjelašnici/Babin do, do 14 sati za šetače te porcije graha i druge zanimljive usluge i aktivnosti.

U muzičko-zabavnom programu nastupaju Elvir Laković Laka i Mirela, Geronimo, ženski muzički bend Parole i drugi gosti.

Ove sezone u programu na dan otvaranja bit će upriličen i festival čokolade za djecu “Čoko fest” s raznovrsnim predstavama i igrama, kao i malo sajmište organskih proizvoda i rukotvorina na platou ispred hotela “Maršal”.

Posjetiocima na otvaranje bit će podijeljeno i 1.000 porcija graha i čajeva.

Šehić je naglasila da su od Udruženja Medo dobili potvrdu da će i klizalište koje se nalazi na Babinom dolu na Bjelašnici početi sa radom danas te da će korištenje biti besplatno.

Predsjednik Turističke zajednice KS-a Midhat Kulo je najavio da bi zimska sezona ove godine mogla biti rekordna kad su u pitanju posjete obzirom na veliki broj posjeta Kantonu Sarajevo u proteklim mjesecima.

Naglasio je da su Igman i Bjelašnica resursi u koje se treba ulagati i koje treba maksimalno iskoristiti.

Mišljenja je da Kanton treba raditi više na povećanju smještajnog kapaciteta na olimpijskim planinama i izgradnji luksuznih hotela.

Ministar privrede KS-a Emir Hrenovica je ozvaničio početak sezone te naglasio da je neophodno olimpijske ljepotice do 2017. godine pripremiti za Olimpijadu mladih.

Mladima i djeci je poručio da zimske dane provode na planinama koliko je moguće više.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0