Otkriveno u čemu je tajna duge i sretne veze Otkriveno u čemu je tajna duge i sretne veze
Da li je različitost ili sličnost među partnerima ključ sretne veze. Ako je vjerovati rezultatima nedavno provedenog istraživanja, sličnosti su te koje se privlače.... Otkriveno u čemu je tajna duge i sretne veze

Da li je različitost ili sličnost među partnerima ključ sretne veze. Ako je vjerovati rezultatima nedavno provedenog istraživanja, sličnosti su te koje se privlače.

Naime, prema analizi eHarmony's Compatibility Matching Systema, tajna duge i sretne veze krije se u sličnosti partnera.

Istraživači tvrde da se suprotnosti zaista privlače na početku, ali gotovo da nemaju nikakve šanse za opstanak kada je u pitanju duži period nečijeg odnosa.

Parovi koji su dijelili poglede na svijet imali su veliku šansu da ostanu zajedno. Za razliku od njih, parovi sa suprotnim stavovima često su se svađali, što je utjecalo na kvalitetu njihove veze.

Stoga, ako želite zdravu i sretnu vezu, tražite partnera koji vam je sličan jer je samo to veza koja ima ozbiljne šanse da će potrajati.

Izvor: Pozitivne.info/Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *