Osam jutarnjih navika koje će Vam uljepšati dan Osam jutarnjih navika koje će Vam uljepšati dan
Mali jutarnji rituali mogu itekako da povećaju nivo zadovoljstva i sreće tokom vikenda. Vikendom ujutro, čim se probudite, odvojite nekoliko minuta za ove male... Osam jutarnjih navika koje će Vam uljepšati dan

Mali jutarnji rituali mogu itekako da povećaju nivo zadovoljstva i sreće tokom vikenda. Vikendom ujutro, čim se probudite, odvojite nekoliko minuta za ove male rituale i ostatak dana osjećat ćete se znatno bolje nego da jutro prespavate.

Rastegnite se

Nakon osam sati ležanja, ovo je odličan način da razbudite cijelo tijelo.

Pišite

Odvojite pet minuta i zapišite sve što vam je na pameti – možda ćete htjeti da zapišete ono što ste sanjali, brige koje donosi ostatak dana ili listu stvari na kojima ste zahvalni.

Popijte nešto vruće

Sjedite i uživajte u šoljici vrućeg napitka – kafe, čaja ili kakaa.

Pojedite nešto zdravo i fino

Naravno da obrok može biti i fin i zdrav, birajte od žitarica do voća i povrća i započnite dan na zaista dobar način.

Čitajte

Odvojite tokom jutra pet minuta kako biste pročitali nešto zanimljivo, lijepo i pozitivno.

Meditirajte

Za opuštajuću meditaciju dovoljno vam je pet minuta. Sjedite, zatvorite oči i fokusirajte se na svoje disanje. Ukoliko vam misli počnu lutati, ponovo se koncentrišite na svoje disanje.

Plešite

Pustite muziku koju volite da slušate i koja vas čini sretnim i plešite dok se spremate.

Dotjerajte se za sebe

Obucite šarenu i veselu kombinaciju, pažljivo se našminkajte i sredite nokte, i to samo za sebe – ne morate ići negdje da biste bili dotjerani i zadovoljni svojim izgledom.

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.