Odlučila živjeti bez šminke i depilacije. Pogledajte kako izgleda Odlučila živjeti bez šminke i depilacije. Pogledajte kako izgleda
Kako je to živjeti bez šminke i depilacije, odlučila je doznati 38-godišnja majka dvoje djece Phoebe Baker Hyde iz New Yorka. Ona je, naime,... Odlučila živjeti bez šminke i depilacije. Pogledajte kako izgleda

Kako je to živjeti bez šminke i depilacije, odlučila je doznati 38-godišnja majka dvoje djece Phoebe Baker Hyde iz New Yorka. Ona je, naime, odlučila godinu dana ne koristiti šminku i ne opterećivati se svojim izgledom te je skratila kosu, a odrekla se i depilacije i sve to kako bi se osjetila slobodnom.

Nakon što je 2007. godine rodila kćer, kad god bi se pogledala u ogledalo, Phoebe bi pomislila kako iscrpljeno izgleda, piše Shine. Novac je trošila na šminku i kreme za pomlađivanje, no to joj nije pomoglo pa se ovaj put odlučila na drukčiju metodu. Umjesto svakodnevnog šminkanja i uređivanja – odlučila je reći dosta.

– Radila sam ono što i muškarci čine. Stavila bih dezodorans, malo gela na kosu i izašla – priča Phoebe koja je objavila i knjigu “The Beauty Experiment” u kojem je opisala svoje iskustvo.

– Bila sam nervozna, samokritična, bijesna i nesigurna. Nisam bila ona osoba koja sam željela biti, vodila sam rat s cijelim svijetom i sa samom sobom. Odlučila sam se riješiti svega, nove odjeće, šminke, odlaska u frizerski salon, nakita, posla… – kaže Phoebe.

Danas, četiri godine nakon eksperimenta, 38-godišnjakinja kaže da se osjeća sjajno. Koristi samo kremu za lice i labelo te izbjegava ostale kozmetičke proizvode.

– Kada se pogledam u ogledalo, ne vidim bore, strah, stres ili umor iako su oni tamo. Umjesto toga vidim lice, osobu, život i kad me netko upita osjećam li se lijepom, najiskrenije kažem da – zaključuje.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0