Obale Miljacke: Učenici i profesionalci u akciji čišćenja Obale Miljacke: Učenici i profesionalci u akciji čišćenja
U sarajevskom naselju Otoka, Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji s Udruženjem “Bjelimićani” realizovala je projekt “Jedan dan za općinski ekološki plan” kada je... Obale Miljacke: Učenici i profesionalci u akciji čišćenja

U sarajevskom naselju Otoka, Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji s Udruženjem “Bjelimićani” realizovala je projekt “Jedan dan za općinski ekološki plan” kada je provedena akcija čišćenja i uređenja obala rijeke Miljacke.

Učenici osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar”, učenici mekteba i džemat Istikall džamije na Otoci te tim preduzeća “Park” i Civilne zaštite Novi Grad pomogli su čišćenje sportsko rekretivnog kompleksa meandar Otoka te učestvovali u sadnji oko 1.500 sadnica žive ograde, kojim će biti oivičena šetnica u dužini oko 150 metara.

Akciji se pridružio i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić koji je novinarima kazao da je u općini odlučeno realizirati više ovakvih akcija na cijelom području općine, a ova današnja prva je u nizu takvih akcija.

Pozvao je sve građane da se brinu o higijeni i životnom prostoru što je u skladu sa sloganom općine “Pokrenimo Novi Grad zajedno”.

Direktor osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” Munib Kukavica mišljenja je da se u ovakve ekološke projekte treba uključiti što više ljudi naglasivši da su u ovoj školi učenici sve više zainteresirani upravo za ovakve stvari.

Dva odjeljenja iz ove škole pomoglo je čišćenje danas, a Kukavica kaže da se oni uvijek odazovu na svaku ekološku akciju jer su uvidjeli važnost čiste okoline u kojoj i sami provode vrijeme.

Narednih vikenda ove akcije biti realizirane u mjesnim zajednicama Dobrinja, Ali-pašino polje i ostalim dijelovima općine.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0