NVO “Svjetlo” – 8 godina stvaranja novih vrijednosti! NVO “Svjetlo” – 8 godina stvaranja novih vrijednosti!
NVO altruista „SVEJTLO“, je na manifestaciji Dječiji karneval, sa članovima i prijateljima na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović, uz torte i rođendanske svijećice , proslavila je... NVO “Svjetlo” – 8 godina stvaranja novih vrijednosti!

NVO altruista „SVEJTLO“, je na manifestaciji Dječiji karneval, sa članovima i prijateljima na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović, uz torte i rođendanske svijećice , proslavila je 8.godina rada, 8.godina stvaranja novih vrijednosti koje imaju za cilj da osobe s umanjenim sposobnostima budu jednakopravni članovi društva. Posebno nam je drago da su naš paviljon, na kojem su bili izloženi unikatni radovi polaznika „ArT LiNe“ radionice posjetili i rođendanske čestitke uputili Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, Teletović, Đedović, Terzić, Avdić košarkaši BiH, David Barth, direktor USAID-a, Mladen Dakić sa porodicom i drugi prijatelji.

Ibrahim Hadzibajric

NVO altruista „SVJETLO“ počela je sa radom 01. septembra 2005.godine, a pokrenuli su je pet entuzijasta sa uvjerenjem da svi ljudi zaslužuju jednake šanse,  u malom prostoru dobijenom od prijatelja na korištenje sa privatnim računarima i donacijom kancelarijske opreme. Od tog datuma NVO altruista „SVJETLO“ nikada nije zatvarala vrata i svih 96 mjeseci je realizirala aktivnosti. Programi „Škola sporta dr. Socrates“ i „ArT LiNe“ radionice nikada nisu zavisile od javnih poziva i odobrenih sredstava po projektima i aktivnosti se realiziraju u kontinuitetu. Prvi uposlenici zasnivaju radni odnos na puno radno vrijeme maja 2008. godine u okviru projekta „Posao za sve“. Trenutno NVO altruista „SVJETLO“ ima dva uposlenika na puno radno vrijeme i šest  stručnih saradnika angažovanih po ugovoru.

torta 8

Za sve ove godine bilo je nebrojano mnogo osmjeha, zadovoljstva, radionica, izleta, putovanja,zabava, susreta, pobjeda, izložbi ručnih radova, edukacija, nastupa na medijima, volonterskih sati. Kao vrijednosti bi izdvojili građanski i volonterski aktivizam mladih s umanjenim sposobnostima koji su postali aktivni sudionici društvenih događanja. Izjave članova  „da smo promijenili načine života i da su u životu doživjele sretne trenutke u Svjetlu“  je pogonsko gorivo entuzijazma.

Hvala svima koji su prepoznali vrijednosti našega rada i na različite načiine dorpinijeli sreću osoba s  umanjenim sposobnostima jer „Svaki sretan čovjek je radostan , a svaki radostan čovjek nije sretan“.

Izvor: FENA

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0