Nekoliko čestih problema sa podnim slivnikom‏ Nekoliko čestih problema sa podnim slivnikom‏
Verovali ili ne, podni slivnik u kupatilu je važniji nego što ste mislili, čak toliko važan, da bez preterivanja možemo reći da može spasiti... Nekoliko čestih problema sa podnim slivnikom‏

Verovali ili ne, podni slivnik u kupatilu je važniji nego što ste mislili, čak toliko važan, da bez preterivanja možemo reći da može spasiti kuću od poplave. Zaista, ukoliko dođe do pucanja cevi ili prekomernog izlivanja vode, ovaj podni odvod može svu tu vodu usmeriti ka kanalizaciji i spaisiti vas polave i velike štete. Takođe, ovaj slivnik smanjuje pritisak na odvodne cevi. Iako veoma koristan, ovaj slivnik može biti i uzrok problema, te je neophodno održavati ga na propisan način.

Na ovom mestu ćemo pokušati da vam skrenemo pažnju na nekoliko potencijalnih problema na koje valja obratiti pažnju kako bi svoj podni slivnik održavali na ispravan način.

  • Neprijatni mirisi

Ukoliko osećate neprijatne mirise ili jak smrad iz svog slivnika, to ukazuje da je slivnik suv. Osim što su ovakvi mirisi veoma neprijatni i često se osećaju u celoj kući, njih prati i pojava insekata što je dodatni problem. Na sreću, ovakav problem se može rešiti krajnje jednostavno. Dovoljno je samo, s vremena na vreme, doliti malo vode u slivnik, što će makar na kratko ukloniti neprijatne mirise i zaustaviti insekte.

  • Zapušen odvod

Ukoliko se slivnik često preliva, ili se retko isušuje, to je jasan znak da je došlo do njegovog zapušenja odvoda. Najčešće je u pitanju zapušenje slivnika usled nagomilane kose i dlaka. Ovakav problem rešićete jednostavnom upotrebom vakuum gume za otpušavanje slivnika. Ono što može napraviti veću nevolju i što će zahtevati intervenciju profesionalaca, jesu komadi sapuna, šampona, nagomilane masnoće, koji se nakupljeni na jednom mestu mogu kristalizovati i napraviti fizičku prepreku normalnom oticanju vode. Za rešavanje ovog problema potrebna je upotreba sajli i specijalizovanih noževa za razbijanje ovakve kristalizovane prljavštine. Drugim rečima, neophodan vam je dobar vodoinstalater.

  • Curenje kanalizacione cevi

Ponekad postoje problemi i kod onih slivnika koji se nikada ne prelivaju vodom i stalno su suvi. Iako vam ovo izgleda normalno i krajnje poželjno, to često nije tako. Ukoliko istovremeno imate nekoliko aktivnih korisnika na mreži, poput veš mašine, mašine za sudove i tuša, logično je očekivati da manja količina vode prelije kroz podni slivnik i izlije se na pod kuptila. Ukoliko se ovo ne dogodi, to verovatno ukazuje na ozbiljnije oštećenje na kanalizacionoj cevi, poput naprsnuća, koje odvodi otpadne vode van cevi u slobodan prostor. Ovo može izazvati puno problema kako vama tako i vašim komšijama. Ovakav problem bez sumnje zahteva intervenciju profesionalnih vodoinstalatera.

  • Izlivanje vode

Vraćanje velike količine otpadnih voda kroz slivnik je definitivno najgori mogući scenario. Ponekad, usled velikih kiša, dolazi do manjih ili većih opterećenja kanalizacionih kolektora i izlivanja otpadnih voda. Ovakve polave, bez obzira na intenzitet, veoma su neprijatne i izazivaju puno neprijatnosti, od oštećenja nameštaja do ugrožavanja zdravlja vaše porodice.

Kako biste predupredili ovakve nezgode, redovno proveravajte stanje vaše kanalizacije, što je danas moguće i modernim snimanjem kanalizacionih cevi.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0