Narodno pozorište: “Put u raj” ULAZ SLOBODAN Narodno pozorište: “Put u raj” ULAZ SLOBODAN
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u nedjelju, 25 augusta sa početkom u 20:00 sati, bit će izvedena predstava BNP Zenica poznatog pisca Miroslava Krleže... Narodno pozorište: “Put u raj” ULAZ SLOBODAN

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u nedjelju, 25 augusta sa početkom u 20:00 sati, bit će izvedena predstava BNP Zenica poznatog pisca Miroslava Krleže “Put u raj”, u adaptaciji i režiji Gradimira Gojera.

“Predstavu “Put u raj”, kao redateljski uradak, posvećujem upomeni na velikog bosanskohercegovačkog i hrvatskog slikara i grafičara Mersada Berbera. “Radeći Put” u raj sjećao sam se razgovora sa Berberom o genijalnom, epohalnom opusu Miroslava Krleže… Berber je, nažalost, bio jedan od rijetkih, strasnih čitača Krležinog djela”, kazao je Gojer.

Put u raj sam je Krleža okarakterizirao kao “antiratni rekvijem”.

“Ako nakon gledanja naše predstave bude jedan pacifist više na zemaljskoj kugli, postigli smo cilj… Raduje me da predstavom “Put u raj”, osim obilježavanja sto dvadest godina od rođenja Miroslava Krleže, možemo obilježiti i pedeset godina kontinuiranog pregalaštva i istinske predanosti teatru dvojice glumaca Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Predraga Jokanovića i Ištvana Gabora”, istakao je Gojer.

Odlična glumačka postava BNP Zenica sigurno će svim ljubiteljima Krleže upriličiti pravi užitak. Premijerno ova predstava je izvedena 24. novembra 2012. godine

Ulaz na predstavu je slobodan

Izvor: Klix

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0