Najbolji Kuhari Iz BiH Kuhaju Begovu Čorbu Za Ginisovu Knjigu Rekorda Najbolji Kuhari Iz BiH Kuhaju Begovu Čorbu Za Ginisovu Knjigu Rekorda
Glavni grad BiH će 17. aprila biti domaćin najveće godišnje kuharske manifestacije u Evropi – konferencije Udruženja svjetskih kuharskih asocijacija. Manifestacija će okupiti najpoznatija... Najbolji Kuhari Iz BiH Kuhaju Begovu Čorbu Za Ginisovu Knjigu Rekorda

Glavni grad BiH će 17. aprila biti domaćin najveće godišnje kuharske manifestacije u Evropi – konferencije Udruženja svjetskih kuharskih asocijacija.

Manifestacija će okupiti najpoznatija kuharska imena svijeta i regije, a bit će to i sjajna prilika za promociju bosanskohercegovačkih jela i tradicionalne bosanske kuhinje.

– Udruženje kuhara BiH će pokušati oboriti i svjetski rekord u količini skuhane “begove čorbe”. Čorba će se kuhati u loncu prečnika dva i po, te jednog metra visine, zapremine 4.100 litara, što će dati oko 15.000 porcija koje će se dijeliti građanima i gostima, a dio će se donirati i narodnim kuhinjama – izjavio je Feni predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić.

Na toj manifestaciji, koja će biti upriličena ispred Doma Oružanih snaga BiH, učestvovat će oko 100 gostiju, isto toliko kuhara iz BiH, a svi će oni pomoći da se Ginisov rekord obori.
“Begovu čorbu” će praviti tim bosanskih majstora kuhinje, Zaim Merdan, šef kuhinje hotela Radon Plaza, i Zakir Rokša, šef kuhinje restorana Element u Sarajevu.

– Rekord koji treba da oborimo je 4.026 litara. Počinjemo već u šest sati ujutro, a svečana manifestacija, kada ćemo nadam se i dobiti potvrdu o obaranju rekorda, bit će u popodnevnim satima – navodi Rokša.

U Sarajevu će tokom tri dana – 16., 17. i 18. aprila biti održane dvije zasebne manifestacije, Global Chef's Challenge, prva manifestacija ove vrste u regionu, a druga je Evropska konferencija kuharskih asocijacija zahvaljujući kojima će glavni grad BiH biti domaćin najpoznatijim kuharima Evrope.

Izvor:Fena

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0