Na Evropskom džudo kupu Larisa Cerić osvojila zlato Na Evropskom džudo kupu Larisa Cerić osvojila zlato
SARAJEVO – Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić, prošlogodišnja osvajačica evropske titule u kategoriji seniorki do 23 godine i najbolja sportašica BiH u 2012. godini, osvojila... Na Evropskom džudo kupu Larisa Cerić osvojila zlato

SARAJEVO – Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić, prošlogodišnja osvajačica evropske titule u kategoriji seniorki do 23 godine i najbolja sportašica BiH u 2012. godini, osvojila je novu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Na Evropskom džudo kupu u Sarajevu, u kategoriji +78 kg, Cerić je u današnjem velikom finalu savladala Slovenku Luciju Polavder.

Na međunarodnom takmičenju koje se ovog vikenda održavalo na Ilidži, Bosna i Hercegovina osvojila je i tri bronzane medalje, te je u ukupnom poretku zemalja zauzela osmo mjesto.

Najbolji su bili takmičari Velike Britanije s tri zlata, tri srebra i četiri bronze, Rusija je osvojila tri zlata, dva srebra i pet bronzi, a trećeplasirana Slovenija tri zlata, dva srebra i četiri bronzane medalje.

Dražen Subotić danas je osvojio bronzu za BiH u konkurenciji +100 kg. U borbi za bronzu Subotić je savladao Srbijanca Božidara Božanića. U istoj kategoriji borbu za treće mjesto izgubio je Harun Sadiković, koji je na kraju bio peti, a isti rezultat ostvario je i Stefan Šiljegović u kategoriji – 81 kg.

Jučer je u kategoriji – 73 kg nastupio Mitar Mrdić koji je u borbi za treće mjesto i bronzanu medalju savladao Slovaka Martina Zagorova.

Istog dana u ženskoj konkurenciji -52 kg bronzu je osvojila i bh. reprezentativka Selma Sejdinović. U borbi za treće mjesto savladala je Švicarku Kathrin Frey. Peto mjesto u toj kategoriji osvojila je Anja Ramić.

Nadomak medalje bila je i Jelena Šiljegović u konkurenciji -78 kg, kao i Dejana Komljenović u kategoriji -48 kg.

vijesti.ba

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0