Mobilne Aplikacije: Prvi BiH Turistički Vodič Mobilne Aplikacije: Prvi BiH Turistički Vodič
Bosna i Hercegovina je dobila turistički vodič u obliku aplikacije za pametne telefone, koji se može pronaći unošenjem “BiH guide” u pretraživač Play store-a... Mobilne Aplikacije: Prvi BiH Turistički Vodič

Bosna i Hercegovina je dobila turistički vodič u obliku aplikacije za pametne telefone, koji se može pronaći unošenjem “BiH guide” u pretraživač Play store-a ili iTunes-a.

Vodič je kreiran uz podršku Oxfama, u saradnji sa Green Visionsom, a sa ciljem promocije eko turizma u BiH – izjavila je Feni projekt managerica u Oxfamu Ajna Galičić.

Po njenim riječima vodič funkcionira na dva jezika (BiH i engleski), te osim navigacije za BiH, sadrži mnoge poznate i manje poznate tačke interesa u BiH, podijeljene u sljedećih šest kategorija: atrakcije; hrana/piće; smještaj; događaji; kada ste u posjeti (info pultovi u BiH) i turističke agencije.

Svaka tačka interesa sastoji se od kratkog opisa, uz fotografije, web adrese, kontakata i dodatnih informacija.

U kategoriji hrana/piće mogu se naći tradicionalni restorani u BiH, kao i vinski podrumi i restorani koji su članovi “Vinske ceste Hercegovine”, još jednog od projekata koje u BiH provodi Oxfam.

Tačke interesa se takođe mogu pohraniti kao omiljene stranice i na taj način biti brzo dostupne.

Vodič sadrži tri načina navigacije: kompas, mapa i upute. U funkciji kompasa lokacije se mogu pronaći bez internet veze (off-line), što isključuje troškove roaminga.

Vodič takođe sadrži i informacije o bankomatima, benzinskim pumpama, vremenu, te važne telefonske brojeve (policija, vatrogasci, hitna pomoć, pomoć na cesti, autobuske stanice, informacije o aerodromima).

– Turistički vodič se redovno ažurira, te je idealan izvor informacija za turiste da planiraju i opušteno uživaju u putovanju kroz Bosnu i Hercegovinu – kazala je Galičić.

Oxfam je međunarodna konfederacija 17 organizacija, koje čine međunarodni pokret za promjene, prisutne u više od 90 zemalja širom svijeta, u izgradnji budućnosti bez nepravde i siromaštva.

Cilj Oxfama u zemljama jugoistočne Evrope, gdje djeluje više od 10 godina, je doprinos smanjenju siromaštva i poboljšanju života i uvjeta za život stanovništva u marginaliziranim ruralnim oblastima.

Aplikacije možete preuzeti ovdje:

Iphone and Ipad

Android

Izvor: Pozitivne.info/FENA

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0