Međunarodno takmičenje u mušičarenju – flyfishingu Međunarodno takmičenje u mušičarenju – flyfishingu
Međunarodno takmičenje u mušičarenju, flyfishingu, održano je proteklog vikenda na rijekama Una i Unac u Kulen-Vakufu, u organizaciji Nacionalnog parka ”Una” i Fly fishing... Međunarodno takmičenje u mušičarenju – flyfishingu

Međunarodno takmičenje u mušičarenju, flyfishingu, održano je proteklog vikenda na rijekama Una i Unac u Kulen-Vakufu, u organizaciji Nacionalnog parka ”Una” i Fly fishing kluba ”Una fly” iz Bihaća. 

Takmičenje je bilo ekipno i pojedinačno.

Na takmičenju su učestvovala 53 takmičara iz 17 ekipa i to iz Slovenije, Hrvatske, Češke, Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U okviru takmičarskog dijela ukupno su ulovljena 248 komada lipljena i pastrmke u veličini od 20 do 50 cm.

Po propozicijama SRSBiH takmičenje je održano u tri sektora i tri rotacije tako da je svaki takmičar prošao tri sektora i po završenom takmičenju ostvareni su rezultati takmičenja.

U ekipnom takmičenju prvo mjesto je zauzela ekipa ”Fly BiH” koju su sačinjavali Aleksandar Đukić, Jovo Dević i Siniša Bovan, dok je prvo mjesto u pojedinačnom takmičenju osvojio Jovo Dević iz istog kluba.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *