Mali savjetnik Mali savjetnik
Na početku svake veze život nam se čini savršenim. Vi i Vaš partner u svakom trenutku nadopunjujete jedno drugo i čini se kao da... Mali savjetnik

Na početku svake veze život nam se čini savršenim. Vi i Vaš partner u svakom trenutku nadopunjujete jedno drugo i čini se kao da blaženstvu nema kraja. Nakon nekoliko mjeseci počinje se, ipak, stvarati određena rutina koja sa sobom nosi i prve probleme. Kako prevazići rutinu? Kako izbjeći da jedno drugom postanemo navika koju uzimamo zdravo za gotovo? U našim savjetima potražite onaj koji Vama najviše odgovara i izbjegnite rutinu u vezi.

KOMUNIKACIJA

Komunikacija je ključna z asvaku vezu. Ona je temelj povjerenja. Morate biti spremni pitati i čuti odgovor, jer nasumično predstavljanje i očekivanje od partnera zabluda je u kojoj se svaki par ponekada nađe. Komunikacija podrazumijeva kompromis, svađu, ono što je meni važno, ono što je partneru važno, zahvalnost.

  • Kompromis 

Budite spremni na kompromis. Samo zato što ste u vezi ne mora značiti da morate biti istog mišljenja kao i Vaš partner. Između dva svjetonazora potrebno je naći zlatnu sredinu koja će odgovarati oboma. Egoizam u vezi nema mjesta.

  • Svađa

Budite spremni na svađu – prihvatite je. Svađa u vezi prirodna je stvar i jednostavno je ne možete izbjeći. Ponekad je dobro izbaciti negativne emocije uz povišen ton, kako se iste ne bi nakupljale i izazivale još gore situacije. Cilj svađe nije da povrijedite jedno drugo, već prevazilaženje nastalih nesporazuma

  • Ono što je meni važno = ono što je partneru važno

Iako u vezi nema mjesta za egoizam, to ne znači da trebate zanemariti sebe. Uvijek imate pravo reći šta je Vama važno, bitno, šta biste željeli ili voljeli. Isto važi i za partnera. Jer vezu čine dva ravnopravna partnera.

  • Zahvala

Nemojte zaboraviti ponekad se zahvaliti partneru. Vaš partner mora znati da nju/njega ne uzimate „zdravo za gotovo“, već da ste zahvalni na svemu što Vam pruža – čak i za sitnice koje su presudne.

FIZIČKA POVEZANOST

Fizička povezanost partnera gotovo je jednako važna kao i emotivna. Ona čak produbljuje emotivnu bliskost. Stoga nemojte izbjegavati da istražujete želje i potrebe svoga partnera, jer bi se isti mogao osjećati zanemarenim i nepoželjnim.

PROVODITE DOVOLJNO VREMENA ZAJEDNO

Pokušajte se zajedno prisjetiti kako Vam je bilo na početku veze. Tada je oboma bilo veoma važno provoditi dovoljno vremena zajedno. Razmijenite osjećaje i iskustva s partnerom i zbližite se u zajedničkim sjećanjima.

PROVODITE DOVOLJNO VREMENA ODVOJENO

Ako provodite svaki trenutak sa svojim partnerom, a da to pritom nisu promjenjive aktivnosti poput putovanja, vjerovatno je da će svakodnevnica Vaše veze postati dosadna. Oboje si priuštite vrijeme za sebe. Izađite s prijateljima bez partnera, bavite se stvarima koje Vas zanimaju, bez da u tom trenutku razmišljate o željama i potrebama Vašeg partnera.

ISPROBAJTE NOVE STVARI

Rutina je najviše kobna po vezu. Stoga budite kreativni i razmislite zajedno s partnerom o mogućim aktivnostima koje bi Vas zanimale. Možda da posjetite mjesta na kojima još niste bili? Ne ograničavajte se i pustite mašti na volju.

izvor:ljubavnipriručnik/dm

Nanny

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0